hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

„Kígyóolajos” hamis gyógymódok long COVID ellen

A divatos diétáktól és a vitaminoktól a „vérmosásig” és az őssejtterápiáig a hosszú COVID-betegek kísérleti terápiákat keresnek kétségbeesetten, hogy reményt és enyhülést találjanak a legyengítő tüneteken.


Terápiás stratégia húgyúti kövek esetén

A kezelést igénylő kövek elhelyezkedhetnek a vesében, a vesevezeték különböző magasságaiban, illetve alsó húgyutakban (például hólyagkő).


Újabb bőrgyógyászati kezelések

Az elmúlt évtizedekben számos jelentős előrelépés történt a bőrgyógyászat területén, amelyek közül a legfontosabbak az alábbiak:


Anyajegyvédelem.
Mikor válhatnak veszélyessé és hogyan ügyeljünk rájuk?

A bőrdaganatok közül a legveszélyesebb az, amelyik festékes anyajegyből indul ki. Ezért, ha valaki ismeri a saját testét, tudja, hol találhatók rajta anyajegyek, és azok milyenek, hamarabb észreveszi, ha valamelyikben változás következett be.


Milyen hatással van a közösségi média a pszichénkre?

Jelenleg a közösségi média és a pszichés betegségek között fennálló kapcsolatról nincsen konszenzus, ezért ajánlások is nehezen fogalmazhatók meg.


A szívbetegek sebészi gyógyítása

Minden évtizedben gazdagodott a kardiológia valami igazán új sebészi beavatkozással, és manapság kb. minden tizedik szívbetegnél történik szívműtét vagy ballonos értágítás.


Antibiotikum rezisztencia és Safranek

Miért ellenállóak a baktériumok a még forgalomba sem került antibiotikumokkal szemben? Vajon megoldható, hogy a jövő antibiotikumai egyszerre gyűrjék le a baktériumok ellenálló és fertőzőképességét? És mi köze mindennek a Macskafogó Safranekjához? Pál Csaba székfoglaló előadásából kiderül.


A testre szabott fekhely aranyat ér

Aki korán kel, hamar elfárad, tartja a régi mondás kicsavart verziója. Pláne, ha a korán kelő azért nem tudja élvezni az éjszaka nyugalmát, mert a fekhelye teljesen alkalmatlan a feladatra. A nyak- és hátfájdalmak így tartósan borítékolhatóak, és a krónikus fáradtság egyéb nem kívánatos következményeket is generálhat. Arról nem is szólva, hogy önmagában a diszkomfortos érzet, a nagyfokú kényelmetlenség nem olyasvalami, amit érdemes eltűrni egy percnél is tovább.


Új omikron variáns terjed

Az "Arcturus" nevű új COVID-19 törzs annyira elterjedt az Egyesült Államokban, hogy felkerült a CDC figyelőlistájára.


A sztatin intoleranciáról

A sztatinok olyan gyógyszerek, amelyek főként a koleszterinszint csökkentésére szolgálnak, és jelentősen csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Fontos megjegyezni, hogy a sztatin intolerancia fogalma még nem volt ismert a sztatinok kezdeti alkalmazása idején.


| | | | | 6 | | | | |


Web Design & Development Prowebshop