hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Új kezelés az LDL csökkentésére

A vér magas koleszterinszintje, különösen az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL-C) köztudottan jelentős mértékben hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségekhez.


Mit jelentenek a koleszterin lelet számai?

Mindenkinek, aki elmúlt 20 éves, legalább ötévenként ajánlatos ellenőriztetni a koleszterin szintjét. A 35 évesnél idősebb férfiak és a 45 évesnél idősebb nők rutinszerűen végeztessék el a lipoprotein-vizsgálatot, ez a vérzsír értékének a vérmintából történő megállapítása.


A magas koleszterinszint veszélyei

Minden második ember túlsúlyos vagy elhízott, Európában az élen szerepelünk a szív- és érrendszeri betegségek statisztikájában, mely az összhalálozás több mint 50 százalékáért felelős. Az egyik legfontosabb kockázati tényező a magas koleszterin szint.


A fogamzásgátló tablettákat szedő nők nehezebben értékelik az arckifejezéseket

Ezt egy tanulmány eredményei hozták nyilvánosságra a Universität Greifswald kutatói a Frontiers in Neuroscience című folyóiratban.


A koronavírus XBB.1.5 változata kezd dominálni az USA-ban

Az Omicron új alváltozatának elterjedtsége növekszik, de nem világos, hogy ez okozza-e a fertőzések, illetve a kórházi kezelések számának növekedését.


A májbetegségek tünetei

A máj sejtjeinek és kötőszövetének rendszere majdnem mindig egyszerre betegszik meg. A betegség eredetének tisztázása nemcsak a megelőzés miatt jelentős, hanem fontos a folyamat kimenetelének szempontjából is, mert bizonyos kórokok (például a fertőző májgyulladás B és C vírusa) heveny és idült betegséget egyaránt előidézhetnek.


Étkezési tanácsok veseköveseknek

A diéta célja a hő növekedésének lassítása és újraképződésének megakadályozása.


Rost-, fűszer- és zsírszegény étrend

Az étrendet az emésztőszervi megbetegedésekben, valamint az epebetegek és a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők számára írják elő leggyakrabban.


A világvallások alapja az önzetlenség - agyi háttér

Minden spirituális folyamat az agyból indul ki. Ez igazabb, mint valaha, derül ki egy amerikai neuropszichológus munkájából. A legújabb adatok ugyanis bebizonyították, hogy az önzetlenség talaján gyökerező spirituális élmények kapcsán csökken az agyi aktivitás a jobb fali lebeny területén.


Alvás és párkapcsolat

A biztonságos házasságban, vagy a stabil partnerkapcsolatban élő nők jobban alszanak, mint az egyedül élők, vagy azok, akik elvesztették partnerüket.. Erre utalnak legalábbis amerikai szerzők nyolcéves vizsgálatának eredményei.


| | | | | 6 | | | | |


Web Design & Development Prowebshop