hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A pikkelysömör korszerű kezelése és gondozása

A pikkelysömör egy krónikus autoimmun betegség, amelynek kezelése több módszerrel lehetséges, beleértve a kenőcsöket és krémeket, a fototerápiát, a biológiai terápiát, az életmód változtatásokat és a pszichológiai támogatást


Hány éves korban ajánlott először felkeresni egy nőgyógyászt?

Az első látogatások. Nőként az éves egészségügyi szűrések nem merülnek ki a fogorvosnál tett látogatásban és egy általános laborvizsgálatban: évente legalább egyszer nőgyógyászati szűrésen is ajánlott megjelennünk. A következőkben kifejtjük, hogy miért feltétlenül szükségesek ezek a vizsgálatok, illetve, hogy milyen komolyabb problémákat kerülhetünk el, ha odafigyelünk erre. De azt a kérdést is megválaszoljuk, hogy hány éves korban kell elkezdenünk ezt a gyakorlatot – ami egyes esetekben életet menthet.


HOT-kezelés

A professzor Wehrli-féle klasszikus HOT-ot, azaz a hematogénoxidációs terápiát először 1949-ben mutatták be. A terápiás alkalmazás óta a készüléket jelentősen korszerűsítették, és a módszer tudományos hátterét kiszélesítették. Csupán Németországban több mint 4000 terapeuta dolgozik ezzel az eljárással.


Oxigénterápia

Manfred Ardenne fizikus és feltaláló módszere sok mindennel összefüggésbe hozható: a fitnesszel, a teljesítőképességgel, a magas életkorral. De akkor is beszélhetünk róla, amikor valamilyen krónikus betegségről vagy öngyógyításról van szó. Ardenne professzor önmagán tesztelte először saját gyógymódját. Neki bevált: sikerült megélnie a 90. életévét!


Diagnózis: ismeretlen eredetű láz

Az ismeretlen eredetű láz nem egy önálló kórkép, hanem elsősorban az orvos hozzáállása a lázas betegséghez: amikor annak oka az elsődleges vizsgálódás és esetleg kezelés kapcsán is felderítetlen marad.


Szépségideálok, plasztikai műtétek és önbizalom. Hogy is van ez?

Szépségideálok mindig is léteztek, és minden korban nagyon eltérőek voltak. Gondoljunk csak a több mint 22 ezer éves Willendorfi vénuszra, és hogy azóta mennyit változott a “szépről” való elképzelés. Ezeket az ideálokat azonban mindig az aktuális média formálta -, azelőtt pedig a művészeti alkotások (szobrok, festmények stb). Ma ebben a legnagyobb szerepe a közösségi média platformoknak van, ami miatt sokan fekszenek kés vagy akár csak tű alá.


Gyógynövényi potencianövelők - Tényleg hatnak?

A szexuális teljesítmény és potenciafokozás mindig is fontos témakör volt az emberek számára. Az évszázadok során sokféle megoldást keresve és alkalmazva próbálták növelni szexuális potenciájukat. Az egyik ilyen megoldás a gyógynövényi potencianövelő tabletták, melyekre a piacon számos különböző márkanév alatt lehet rábukkanni.


Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


Gyógynövények és a gyógyszerek kölcsönhatásai

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulhatnak.


Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segítségkérést. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.


| | | | | 6 | | | | |


Web Design & Development Prowebshop