ÚJ

Csak 60 felettieknek adnak AstraZeneca-oltást Németországban

A 60 éven felüliekre korlátozzák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni AstraZeneca-féle védőoltások használatát Németországban - jelentette be Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.


„Kettős mutáns” koronavírus változat

Az Indiában gyűjtött mintákban a koronavírus új "kettős mutáns" változatát fedezték fel. Vizsgálják, hogy a variáns, ahol két mutáció jön létre ugyanabban a vírusban, fertőzőbb-e vagy kevésbé hatásos-e ellene az oltás.


Az AstraZeneca oltása ritka immunválaszt okozhat, mely trombózishoz vezethet UPDATE : Berlin szünetelteti a 65 év alattiak oltását

Az oslói és a Greifswald Egyetem kutatócsoportjai úgy vélik, hogy magyarázatuk van arra a vérrögképződésre azoknál, akiket az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával oltották be.


Nemzetközi összefogást kezdeményeznek

A második világháború utáni nemzetközi összefogáshoz mérhető globális együttműködést kezdeményeznek a világ több vezető újságjában kedden megjelent közös cikkükben 24 ország és nemzetközi szervezet vezetői a koronavírus-világjárványhoz hasonló veszélyhelyzetek intézményes megelőzése végett.


A rezisztens mutációktól tart a német kancelláriaminiszter

Fokozódik az új típusú koronavírus vakcináknak ellenálló mutánsok veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány - mondta a német kancelláriaminiszter.


Kollektív immunitás és zöld tanúsítvány az EU-ban

Thierry Breton EU biztos megerősítette, hogy az Európai Unió nyárra elérheti a koronavírus-elleni kollektív immunitást az EU-ban gyártott oltóanyag mennyiségnek köszönhetően. Azt is jelezte, hogy a beoltottságot igazoló közös uniós egészségügyi igazolás kiváltása nem lesz kötelező.


A világháló rövid története

A világháló (world wide web) feltalálása a társadalom minden területén alapvető változásokat idézett elő. Az internetes háló megváltoztatta az emberek kommunikációját és életét. A web remek példa arra, hogy milyen kutatások vihetik tovább az emberiséget.


Megrohamozták a Semmelweis Egyetem oltópöntjait

Az óriási érdeklődés hatására megteltek a Semmelweis Egyetem klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok, írja közleményében a SE.


A COVID-19 vakcinák rendkívül hatékonyak a várandós és szoptató nőknél - új tanulmány

A COVID-19 vakcinák nagyon hatékonynak bizonyulnak a terhesség alatt - derült ki az American Journal of Obstetrics and Gynecology egyik frissen publikált tanulmányából. Azt is megállapította, hogy a beoltottak értékes immunitást adnak újszülötteiknek.


Oltani fogják a várandós és szoptató nőket

A koronavírus elleni oltások eddigi egyre kedvezőbb nemzetközi tapasztalatai és tudományos ajánlásai alapján az a szakmai ajánlás született, hogy a várandósok és szoptató nők is kérhetik az oltást.


| | | | | | 7 | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop