ÚJ

A serdülőkori bőrápolásról

A faggyúmirigyekben gazdag területeken - orr és szájzugok közötti redők, hajas fejbőr határa, a szegycsont előtti bőrfelszín stb. - különösen zsírossá válhat a bőr.


Méhen belül gyakorolják a sírást a babák

A magzat már a méhen belül gyakorolja a fájdalmas arckifejezést. A grimaszolással és sírással a kommunikációra készülnek - vélik a Durhami és a Lancasteri Egyetem kutatói.


Pozitív gondolkodás – pro és kontra

Lehetséges hogy a magyar annyira depresszív nemzet lenne, hogy már a pozitív gondolkodást is károsnak tartja? Vajon segít-e, vagy veszélyes, ha optimisták vagyunk? Egyáltalán: mit jelent a Think pink kifejezés? És kinek jó?


Tovább élnek az optimisták

Korábbi tanulmányok már kimutatták az összefüggést az optimizmus és a szív- és érrendszeri betegségek miatti korai halál csökkent kockázata között, de ez az első alkalom, hogy a többi fő halálok esetében is kiderült az összefüggés.


Vérzés terhesség alatt

A terhesség első trimeszterében gyakran előfordulhat vérzés, ami általában nem utal semmilyen problémára. A második és harmadik trimeszterben azonban elképzelhető, hogy valamilyen szövődmény jele. A vérzésnek több oka is lehet.


Kínában újabb városokat zárnak le

Kínában újabb városokat zárnak le a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezése érdekében, emberek millióinak mozgását korlátozva.


Spóroljon a Kaufino segítségével: akciós újságok és szórólapok egy helyen

A Kaufino internetes weboldal segítségével az összes akciós újság könnyedén, pár kattintással áttekinthető. Így a a Kaufino projektnek köszönhetően a vásárlás szórakoztató is lehet. Tekintse meg az összes szórólapot egy helyen és tervezze meg a családi nagybevásárlást.


WHO-növekszik a koronavírus fertőzések száma

Miután 2022. január vége óta folyamatosan csökkent a heti rendszerességgel jelentett új COVID-19 megbetegedések száma világszerte, a 2022. március 7. és március 13. közötti héten az új heti megbetegedések száma 8%-kal nőtt az előző évhez képest.


Az Ebola-vírus elleni oltás hosszútávú hatásossága

Egy új tanulmány megvizsgálta azon Ebola oltásban már részesült egyének antitest válaszát, akik a Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) olyan területein élnek, ahol az Ebola-járvány ismételt kitörése bármikor előfordulhat.


Meghalt az a férfi, aki elsőként kapott sertésszivet

David Bennett, 57 éves végállapotú szívbetegségben szenvedő beteg, az első ember volt, aki genetikailag módosított sertésszívet kapott, meghalt a Marylandi Egyetem Orvosi Központjának (UMMC, Baltimore, USA) közleménye szerint, ahol a transzplantációt végezték. Bennett január 7-én kapta meg az átültetést, és a műtét után 2 hónapig élt.


| | | | | | 7 | | | |


Web Design & Development Prowebshop