ÚJ

Nyugtató gyógynövények

Minden embernek saját alvási ritmusa van, ami összefügg az egyéniségével, és előszeretettel kapcsolódik egyes szokásaihoz. A legtöbb alvászavarnak nincs szervi háttere, az okokat a lelki terhelésekben, a feldolgozatlan feszültségekben vagy más, külső zavaró tényezőben kell keresni.


Kíméletes főzési tippek

A két-három műszakban dolgozó háziasszony dolgát nagymértékben megkönnyíti, ha elősütött vagy liofilizált termékekből percek alatt vacsorát "rittyent", de egyáltalán nem biztos, hogy ez a sietség később nem bosszulja meg magát a családtagok egészségén.


Terhesség szexmentesen?

A terhes nő nemi vágya a terhesség elején nagyon erős, a közepénél visszaesik, hogy aztán a terhesség utolsó harmadánál szinte megszűnjön. Miért? Az orvosok arra gyanakodnak, hogy a jelenség hátterében több húzódik meg, mint a női hormonszint változása.


Hogyan bátorítsam?

Érzi, hogy az a férfi kedveli magát. Ön is érdekesnek tartja őt. De hát akkor miért nem mer semmit sem tenni? Az autóbuszban ijedten nevetgél, az irodában elsomfordál, amikor meglátja önt. Ha bátorítani akarja, akkor nagyon óvatosan tegye! Hogy hogyan? Kiderül az alábbiakból.


Az omikron ellen három oltás kell a Pfizerből

Három oltás szükséges az omikron változat ellen a Pfizer/BioNTech vakcinájából a laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredménye alapján.


A két évnél fiatalabbaknál tömeges megbetegedést okoz idén az RSV

A Semmelweis Egyetemen az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a légúti tünetekkel klinikán kezelt kisgyerekek száma. A hirtelen egészségromlást esetükben nem a koronavírus, hanem egy másik, felsőlégúti betegségekért felelős kórokozó, az ún. RSV (respiratory syncytial virus) okozta.


A WHO a kötelező védőoltásról

A járványkezelésben a "legutolsó megoldási lehetőségnek" tekinti a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételét az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az EU támogatja a védőoltások keverését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a koronavírus elleni, eltérő technológiával készült oltóanyagok alkalmazását javasolja a au immunizáló alapoltás, illetve az emlékeztető oltások esetében is.


Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában terjed a koronavírus omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna.


Tévhitek a tüdőrákról

A tüdőrákkal kapcsolatban sok mendemonda kering, ezeknek jártunk most utána.


| | | | | | 7 | | | |


Web Design & Development Prowebshop