hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A végbél berepedés kezelése

A végbél berepedése egy fájdalmas állapot, amely általában az állandó székrekedés vagy az erőltetett székletürítés következménye. A kezelés célja a fájdalom enyhítése és a gyógyulás elősegítése.


A szivsebészet újabb módszerei

A szívsebészetben az utóbbi években számos új módszer jelent meg, amelyek lehetővé teszik a betegek hatékonyabb és biztonságosabb kezelését


Megváltozott munkaképességű állás – lehetőség nehéz helyzetben

A változás nem a vég. A megváltozott munkaképesség közel sem jelent egyet azzal, hogy a lehetőségek teljes mértékben beszűkülnek. Napjainkra számos program és szervezet segíti a munkába állni kívánók képzését és elhelyezését. Ezért is fontos, hogy mindenki ismerje a lehetőségeket.


Hogyan kezelik ma az osteoporosist?

Az osteoporosis olyan állapot, amelyben a csontok sűrűsége és erőssége csökken, ami növeli a csonttörések kockázatát. A kezelés célja az, hogy megelőzze vagy lassítsa a csontvesztést, növelje a csonttömeget és csökkentse a törések kockázatát


A koronavírus vagy az inluenzavírus a veszélyesebb?

Egy svájci kutatócsoport tanulmányt készített arról, hogy összehasonlítsa a Covid-19 és az influenza vírusokat, és megállapítsa, hogy melyik jelent nagyobb veszélyt az emberiségre.


Ideje abbahagyni a magas trigliceridszint kezelését?

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a magas trigliceridszint kezelésének nem bizonyított a kardiovaszkuláris betegségekkel szembeni előnye.


Ezek a manuálterápia előnyei

A célzott terápia a támasztó- és a mozgató szervrendszer helyreállításáért felel. A holisztikus szemléletű terápia során az embert egy egészként kezelik és a terapeuta a modern orvoslás ismereteit is figyelembe veszi. A gyógytornász kézzel gyógyítja a gerincet, valamint az ízületi problémákat.


A Dupuytren kontraktúra (palmaris fibromatosis)

A tenyéri bőnye (fascia) zsugorodása, amely az ujjak hajlított helyzetű zsugorodását okozza.


A Next Gen projekt a jövőbeli koronavírus járványok ellen

Az Egyesült Államok elnöksége 5 milliárd dolláros programot indít, hogy együttműködjön a magánszektorral és felgyorsítsa a következő generációs koronavírus elleni oltóanyagok és terápiák fejlesztését.


A hematológia újabb eredményei

A hematológia jelentős haladást ért el az utóbbi években a precíziós medicina, az immunterápia, a daganatos betegségek osztályozása és a genomikai kutatások terén. Ezek az előrelépések lehetővé teszik az orvosok számára a pontosabb diagnosztizálást és a betegségek hatékonyabb kezelését.


| | | | | | 7 | | | |


Web Design & Development Prowebshop