ÚJ

Veszélyek utazás vagy nyaralás során

A világ legszebb úti céljai, a földi paradicsomok igen gyakran adnak otthont a legkellemetlenebb kórokozóknak is. A Covid-19 elleni védőoltásokról már annyi szó esett, hogy felesleges ismétlésekbe bocsájtkoznunk. A sárgaláz a malária, sőt még a gyermekbénulás is megtámadhatja az utazókat. Fontos, hogy oltással és egyéb óvintézkedésekkel védekezzünk, nehogy a rég várt nyaralásból rémálom legyen.


Táborozó gyerekek – zokogó szülők

Napjainkban egyre gyakoribb jelenség az, hogy nem a gyerek sír a nyári táborban a honvágytól, hanem a szülő a gyereke után. Vajon mi lehet ennek az oka? Táborvezetők és pszichológusok szerint az egyik ok, hogy a mai szülők többet törődnek a gyerekekkel.


Minden, amit tudni akartál a légfertőtlenítő használatáról!

Rohanó világunkban a környezetszennyezés egyre nagyobb mértéket ölt, a levegőminőség a rengeteg károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően pedig egyre csak nő és nő. Egészségünk védelme érdekében van néhány dolog, amit meg tudunk tenni: ilyen például a saját ökolábnyomunk csökkentése és a levegő tisztítása otthonunkban, munkahelyünkön, a közintézményekben.


A szépségért szenvedni kell?

Egy olyan kultúrában, amely az ifjúságot dicsőíti, nehéz elfogadni egy újabb ránc megjelenését, vagy valami más apróságot, amit ront az arcbőr „tökéletességén”. Így aztán sokan orvoshoz fordulnak, hogy simítsa ki az idő múlásától tanúskodó ráncait, szüntesse meg az egyenetlenségeket vagy a bőr korral járó elszíneződését.


Az alkoholfogyasztás és az öngyilkosság lelki eredete – a negatív gyermekkori élmények hatásai

Évente körülbelül 2,8 millióan halnak meg a világon káros mértékű alkoholfogyasztás következtében. 2018-ban Magyarország a 24. helyet foglalta el a világ országai között az egy főre jutó éves alkoholfogyasztás mennyiségét tekintve, 11,35 liter alkohol/fő/év értékkel.


A nyelvünk hegyén

A nyelven vagy a szájpadláson tapasztalt égő érzést legtöbbször a forró kávé vagy a pizzán megolvadt mozzarella okozza. De egyeseknél, különösen a postmenopausa korában levő nőknél a száj égő érzése csak úgy magától ki kialakulhat. És van, hogy nem is múlik el.


Miről árulkodik a bőr?

Számos belbetegség - köztük sok súlyos is - először bőrproblémaként jelentkezik. Ismerjük meg a leggyakoribbakat!


Folyás, hüvelygyulladás

A hüvely gyulladásos megbetegedése váladékozást, viszketést és fájdalmat okozhat. Oka gyakran a hüvely baktériumflórája normális egyensúlyának felborulása, de lehet fertőzés is. Hüvelygyulladást okozhat a menopauza utáni csökkent ösztrogénszint is.


Tudnivalók az övsömörről

Ha valaki átesett a bárányhimlőn, nagy a valószínűsége, hogy a vírus még mindig jelen van a szervezetében. A varicella-zoster vírus évtizedekig szunnyadhat minden tünet nélkül, és ha aktivizálódik, elindul az idegrostok mentén egészen a bőrfelszínig. Ha itt kialakulnak a fájdalmas kiütések, akkor beszélünk övsömörről.


Európának most kell cselekednie

Az európai nemzeteknek fel kell gyorsítaniuk az oltás felvételét és újra be kell vezetniük a maszk viselését, hogy megbirkózzanak a COVID-19-es esetek Omicron-származék által okozott megugrásával, és elkerüljék a szigorúbb intézkedéseket az év folyamán – mondta Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója.


| | | | | | 7 | | | |


Web Design & Development Prowebshop