hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

Szépségideálok, plasztikai műtétek és önbizalom. Hogy is van ez?

Szépségideálok mindig is léteztek, és minden korban nagyon eltérőek voltak. Gondoljunk csak a több mint 22 ezer éves Willendorfi vénuszra, és hogy azóta mennyit változott a “szépről” való elképzelés. Ezeket az ideálokat azonban mindig az aktuális média formálta -, azelőtt pedig a művészeti alkotások (szobrok, festmények stb). Ma ebben a legnagyobb szerepe a közösségi média platformoknak van, ami miatt sokan fekszenek kés vagy akár csak tű alá.


Gyógynövényi potencianövelők - Tényleg hatnak?

A szexuális teljesítmény és potenciafokozás mindig is fontos témakör volt az emberek számára. Az évszázadok során sokféle megoldást keresve és alkalmazva próbálták növelni szexuális potenciájukat. Az egyik ilyen megoldás a gyógynövényi potencianövelő tabletták, melyekre a piacon számos különböző márkanév alatt lehet rábukkanni.


Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


Gyógynövények és a gyógyszerek kölcsönhatásai

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulhatnak.


Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segítségkérést. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.


A végbél berepedés kezelése

A végbél berepedése egy fájdalmas állapot, amely általában az állandó székrekedés vagy az erőltetett székletürítés következménye. A kezelés célja a fájdalom enyhítése és a gyógyulás elősegítése.


A szivsebészet újabb módszerei

A szívsebészetben az utóbbi években számos új módszer jelent meg, amelyek lehetővé teszik a betegek hatékonyabb és biztonságosabb kezelését


Megváltozott munkaképességű állás – lehetőség nehéz helyzetben

A változás nem a vég. A megváltozott munkaképesség közel sem jelent egyet azzal, hogy a lehetőségek teljes mértékben beszűkülnek. Napjainkra számos program és szervezet segíti a munkába állni kívánók képzését és elhelyezését. Ezért is fontos, hogy mindenki ismerje a lehetőségeket.


Hogyan kezelik ma az osteoporosist?

Az osteoporosis olyan állapot, amelyben a csontok sűrűsége és erőssége csökken, ami növeli a csonttörések kockázatát. A kezelés célja az, hogy megelőzze vagy lassítsa a csontvesztést, növelje a csonttömeget és csökkentse a törések kockázatát


A koronavírus vagy az inluenzavírus a veszélyesebb?

Egy svájci kutatócsoport tanulmányt készített arról, hogy összehasonlítsa a Covid-19 és az influenza vírusokat, és megállapítsa, hogy melyik jelent nagyobb veszélyt az emberiségre.


| | | | | | 7 | | | |


Web Design & Development Prowebshop