ÚJ

Mikor tetőzik a harmadik hullám?

Csak rendkívül nehezen lehet megbecsülni, hogy mikor lesz a "csúcsa" a koronavírus-járvány harmadik hullámának, és mikor kezdenek csökkenni az esetszámok - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.


Voltak hibák a vakcinák beszerzésében

Történtek hibák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag beszerzésében, "Brüsszelben és a tagországokban is" - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.


Nyárra lesz zöld kártya

Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitás igazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra - jelentette be vasárnap Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.


Egyes esetekben a kínai oltás nem vált ki megfelelő antitest választ

Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai megkezdték a Sinopharm koronavírus vakcina harmadik adagjának beadását néhány embernek, mivel az orvosok szerint a kínai oltások egyes esetekben nem termeltettek elegendő antitestet, írja a Wall Street Journal.


Oltás hétvégéken is

Május végig a hétvégi és munkaszüneti napokat is kijelölte államilag finanszírozott oltásra a háziorvosok számára az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


MIS-C: koronavírus szövődmény gyerekeknél?

A Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel járó gyermekbetegség kapcsolatban állhatnak a SARS-CoV-2 vírussal.


Ismét zűrök az AstraZeneca körül

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) csütörtöki közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok nem erősítik meg, hogy az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca oltóanyaga okozta volna a Dániában észlelt trombózis eseteket.


Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság csütörtökön feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott a Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni vakcinájára.


A favipiravirról

A favipiravir a remdesivir mellett az egyetlen olyan gyógyszer, amely a klinikai vizsgálatok alapján meglehetősen nagy bizonyossággal hatékony a SARS-CoV-2 koronavírus ellen. De csak akkor, ha a betegség korai szakaszában alkalmazzák. Ezért számos szakember küzdött azért, hogy a gyógyszert ne csak a már kórházba került betegeknél lehessen alkalmazni.


Mitől más a harmadik hullám?

Akár hússzor több vírus mutatható ki a brit típusú variáns által fertőzött személyekben, mint az eredeti, vuhani koronavírust elkapók szervezetében – derült ki a Neumann Labs-nál elvégzett több mint 1500 PCR teszt adatainak elemzéséből.


| | | | | | | 8 | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop