ÚJ

Jó hírek a Pfizer koronavírus elleni tablettájáról

A Pfizer kedden azt közölte, hogy a vírusellenes COVID-19 tabletta végső elemzése továbbra is közel 90%-os hatékonyságot mutatott a magas kockázatú betegek kórházi kezelésének és halálozásának megelőzésében. A legújabb laboratóriumi adatok azt sugallják, hogy a gyógyszer hatékony az omikron variánssal szemben is.


Bűnös-e a koleszterin? - Hitek és tévhitek…

Tojás, vaj és disznókaraj tilos! Csak a koleszterinszegény táplálék tartja fitten a szívet - gondolják legtöbben, hiszen attól tartanak, hogy koleszterinszintjük emelkedésének betegség lesz a vége…


Izraelben már a járvány ötödik hullámára készülnek

Naftali Bennett miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi ülésén óva intett a koronavírus-járvány újabb hullámától. "Ha nem teszünk azonnali lépéseket, akkor a zárlathoz fogunk eljutni"- mondta, és arra bíztatja az embereket, hogy oltassák be magukat.


Hogyan segíthet problémánkon az online bőrgyógyászat?

Az online gyógyászat ma már egyáltalán nem számít újkeletű dolognak, sokan azonban mégis kétkedve tekintenek rá. Megmutatjuk, miben is áll az online bőrgyógyászat lényege, hogyan zajlanak a kezelések, és hogyan segíthet a virtuális terápia a problémáinkon.


Vitiligó (foltos festékhiány)

A vitiligóban a melanociták elpusztulása sima felszínű, fehér foltokat okoz a bőrön.


Májfolt

A májfolt az arcon (rendszerint a homlokon, orcákon, halántékon és az állkapcsokon) megjelenő, nagyjából szimmetrikus, sokszor éles határú sötétbarna foltokból áll.


Izraeli vizsgálat: a Pfizer COVID-19 booster véd az Omicron ellen

Izraeli kutatók szombaton közölték, hogy a Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcina három oltása jelentős védelmet nyújtott az új omikron-változat ellen.


Nyugtató gyógynövények

Minden embernek saját alvási ritmusa van, ami összefügg az egyéniségével, és előszeretettel kapcsolódik egyes szokásaihoz. A legtöbb alvászavarnak nincs szervi háttere, az okokat a lelki terhelésekben, a feldolgozatlan feszültségekben vagy más, külső zavaró tényezőben kell keresni.


Kíméletes főzési tippek

A két-három műszakban dolgozó háziasszony dolgát nagymértékben megkönnyíti, ha elősütött vagy liofilizált termékekből percek alatt vacsorát "rittyent", de egyáltalán nem biztos, hogy ez a sietség később nem bosszulja meg magát a családtagok egészségén.


Terhesség szexmentesen?

A terhes nő nemi vágya a terhesség elején nagyon erős, a közepénél visszaesik, hogy aztán a terhesség utolsó harmadánál szinte megszűnjön. Miért? Az orvosok arra gyanakodnak, hogy a jelenség hátterében több húzódik meg, mint a női hormonszint változása.


| | | | | | | 8 | | |


Web Design & Development Prowebshop