hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A fogágybetegség klinikai képe, lefolyása és kezelése

A fogágybetegség számos olyan, a fogágyra lokalizálódó betegséget, tünetet foglal magában, melynek hátterében egyéb - szisztémás -megbetegedés is állhat. Ezek ritkábban fordulnak elő. A fogágybetegség leggyakoribb típusa a fogágygyulladás, melyet azonban mindig megelőz az íny gyulladása.


Hogyan hat a hideg a szervezetünkre?

Hogyan hat ránk a hideg? A téli mindennapokban sokszor levertséget, alacsony energiaszintet és kedvtelenséget tapasztalhatunk magunkon – ilyenkor még a hétköznapi rutinfeladatok elvégzése is nagyobb kihívást jelenthet. A rövidebb nappalok és a hideg negatívan befolyásolják a téli hónapok alatt az embert, nézzük meg közelebbről, hogy milyen élettani és mentális hatásokra számíthatunk ilyenkor!


9 módszer az éjszakai fogfájás kezelésére

A fogfájás kezelése fájdalmas élmény. Bár sok otthoni gyógymód átmeneti enyhülést nyújthat, és segíthet az embernek elaludni, ezek nem végleges megoldások. Bárki, akinek 1-2 napnál tovább fáj a foga az orrmelléküreg-fertőzés tünetei nélkül, fogorvoshoz kell fordulnia. Lehet, hogy ki kell tisztítani egy lyukas fogat, vagy gyökérkezelést vagy foghúzást kell végeznie.


Elönt az epe

Az epehólyagban kialakult epekő fő okai az epeúti pangás és az epehólyag működési zavara. Típusos epekőgörcs esetében jobb bordaív alatti fájdalom, hányinger, hányás, és gyakran láz is jelentkezik.


Összetevők egy diétás turmixhoz

Nincs is jobb annál, mint edzés után kortyolgatni az erőt adó turmixot, vagy éppen a reggelt kezdeni vele. A finom ízeket épp úgy nem kell nélkülözni, mint az egészséges összetevőket. Ugyanis ez a kettő nem, hogy nem ellentétpárok, hanem ellenállhatatlanul ízletes formában kiegészítik egymást.


Légúti szincitiális vírus (RSV) fertőzés

Az RSV egy gyakori vírus, amely hajlamos az őszi és téli hónapokban felbukkanni. Bárki bármilyen életkorban megkaphatja az RSV-t, de gyakrabban fordul elő kisgyermekeknél és csecsemőknél. A legtöbb esetben az RSV tünetei enyhék, és általában egy hét múlva maguktól megszűnnek.Mivel azonban az RSV tünetei gyakran átfedik mind az influenza, mind a COVID-19 tüneteit, fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz, amint tüneteket észlel magán vagy gyermekén.


Mely vitaminokat érdemes egész évben szedni?

Mind a vitaminok, mind az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet megfelelő működéséhez. Érdemes azonban mindebben megtalálni az "arany középutat", mert a különböző tápanyagok feleslege ugyanolyan káros lehet, mint a hiánya. Ezért a táplálékkiegészítés megkezdése előtt abszolút alapnak a kutatásnak és az orvosi tanácsadásnak kell lennie, még akkor is, ha "csak" vitaminokról van szó.


3-as típusú cukorbetegség és Alzheimer-kór

A diabetes mellitus (röviden DM-nek vagy cukorbetegségnek is nevezik) olyan egészségi állapotra utal, amikor a szervezet nehezen tudja átalakítani a cukrot energiává.


Azok a nyomasztó téli napok

Minden negyedik embernél jelentkezik enyhe szezonális depresszió télen, és körülbelül 5 %-nak komolyabb problémái is vannak.


Munkanélküli? Használja ki okosan a felszabadult idejét!

Ha nemrégiben szűnt meg a munkaviszonya, minden valószínűség szerint elég sok szabadideje van. Íme néhány tipp, hogy kihasználjuk és a magunk javára fordítsuk ezt a remélhetőleg átmeneti állapotot.


| | | | | | | 8 | | |


Web Design & Development Prowebshop