hírdetés
hirdetés
hírdetés

ÚJ

Miaszténia grávisz

Autoimmun betegség, amelyben az ideg-izom kapcsolat (neuromuszkuláris junkció) kóros működése időszakos izomgyengeséget okoz. A betegségben az immunrendszer antitesteket termel, amelyek az ideg-izom kapcsolat helyén megtámadják az izom-oldalon levő receptorokat. Azok a receptorok sérülnek, amelyek az ideg ingerületeit továbbító anyagot (ún. neurotranszmittert), az acetilkolint észlelik.


Hogyan leplezzük le a hazugokat?

Léteznek olyan emberek, akik igen jártasak abban, hogy észrevegyék, ha hazudnak nekik. Ehhez a képességhez észre kell venni olyan jeleket, amelyek arra utalnak, hogy az illető nem őszinte, például megváltozik a viselkedése, vagy túl sok részlettel szolgál.


A szociopata – Önnek van ilyen ismerőse?

A szociopata folyamatosan terrorizálja környezetét, de ezt nem mindig látható, érzékelhető módon teszi, sőt. A tettetés, színlelés, alakoskodás éppen úgy hozzátartozik ehhez a kórképhez, mint a nyílt zaklatás, zsarolás, támadás. Harminc emberből egy, legyen férfi vagy nő, szociopatának mondható.


A dühkitörés nem viselkedési hiba, hanem betegség

Dühöngő őrültnek szoktuk nevezni azt, aki a dugóban eszeveszetten dudál, vagy látszólag békés ember létére egyszer csak csapkodni kezd, tárgyakat rongál meg, esetleg megveri a feleségét.


A fogselyem helyes és hatékony használata

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy száj egészségének megőrzése érdekében alapos fogtisztításra, illetve rendszeres fogorvosi vizsgálatokra van szükség. Ezen vizsgálatok során talán önt is emlékeztette fogorvosa a fogselyem alkalmazására és annak pozitív hatásaira.


A maca fogyasztás 7 jótékony következménye, ami immunerősítő hatásánál is jobb

Mára már mindenki hallott róla, mégis kevesen tudják, hogy mennyi kedvező hatása van a maca gyökérnek. Azon túl, hogy immunerősítő hatása igen aktív, számos más pozitív eredménye is lehet, ha beépítjük a mindennapjainkba. Jótékony hatásai mellett előny, hogy más étrendkiegészítőkkel ellentétben több formában is fogyasztható: elérhető kapszulaként, de por állagban is beszerezhető.


Hány percig tart a jó szex?

Lehet, hogy a férfiaknak mindig is igazuk volt: nem is kell sok idő ahhoz, hogy egy nő kielégüljön az ágyban. A Sexual Medicine-ben tették közzé amerikai szexuálterapeuták azt a tanulmányt, amely szerint a szeretkezés optimális ideje 3-13 perc. Megdőlni látszik tehát az az általános nézet, hogy a kitartás a szex kulcsa.


Tények és tévhitek kutyákról, macskákról

Állatbarátok, figyelem! Az alábbiakban olyan érdekességeket olvashat kedvencéről, amikről valószínűleg még nem hallott, pedig tévedéseinkkel akár bajt is okozhatunk háziállatainknak.


Antidepresszánsok szedése a terhesség alatt

Azok a nők, akik terhességük ideje alatt abbahagyják az antidepresszánsok szedését, azt kockáztatják, hogy visszaesnek, olvasható a JAMA-ban, az Amerikai Orvosszövetség folyóiratában. Ez ellentétben áll azzal a közhiedelemmel, hogy a terhes nők mind sugárzanak a boldogságtól.


Népi hiedelmek a terhességről

Ha hegyes a kismama hasa, fia, lesz, ha körben hízik, lánya. Ha a várandós nőnek ég a gyomra, biztos nagy haja lesz a babának.


| | | | | | | 8 | | |


Web Design & Development Prowebshop