ÚJ

Új COVID-19-változatot találtak Izraelben

Lehetséges, hogy az omikron variáns és a BA.2 variáns egy új változattá mutálódott


Az alacsony hústartalmú étrend csökkenti a rák kockázatát

A vegetáriánusok és a pesco vegetáriánusok ritkábban kapnak rákot. Ez derült ki a BMC Medicine brit biobank tanulmányának elemzésébő. A Frontiers in Nutrition egy másik elemzése szerint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata csak akkor csökken, ha a zöldségeket nyersen fogyasztják.


A mesterséges megtermékenyítéssel végzett terhességek több szövődményhez vezetnek

Úgy tűnik, hogy a mesterséges megtermékenyítésből származó terhességek nagyobb szülési szövődmények és érrendszeri betegségek kockázatával járnak, mint a természetes fogantatással elért terhességek. Ezt mutatja a Journal of the American Heart Association (2022; DOI: 10.1161/JAHA.121.022658 ) tanulmánya.


Mit mutathat meg tüdőnk egészségéről az MRI vizsgálat, a CT és a röntgen?

A COVID pandémia mindenkit ráébresztett arra, hogy mennyire fontos az egészségünk. Már korábban is tudtuk, de azóta még jobban bebizonyosodott, hogy milyen hatalmas segítség az orvosok számára a képalkotó diagnosztika (RTG, CT, MRI vizsgálatok). Igyekszünk kicsit jobban odafigyelni saját, és mások egészségére; tudatosabban törekszünk a prevencióra; komolyabban és nem félvállról vesszük szervezetünk jelzéseit.


Teljes egészségügyi ellátását kapnak az ukrán menekültek

Az egészségügyi ellátás protokollja szerint a kormány biztosítja a Magyarországra érkező ukrajnai menekültek-a gyógyszert, a kórházi ellátást és a tartósan itt maradóknak a magyarokat megillető ellátást.


Még nincs vége a járványnak

Nincs vége a koronavírus-járványnak, és továbbra is "botrányosan méltánytalan" a védőoltások globális elosztása - hívta fel a figyelmet az ENSZ-főtitkár.


Hogyan lehet hatékonyan fogyni?

Felszedett pár kilót az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban, amivel egyáltalán nem elégedett és szeretne tőlük végleg elbúcsúzni? Olvasson tovább, adunk néhány tippet, hogyan szabadulhat meg a kilóktól és hogyan kerülje el a jojó-effektust.


Thrombocyta-dús plazma (PRP) injekciók

A vérlemezkében dús plazma (PRP) injekciók egyre népszerűbbek számos betegség esetén, a sportsérülésektől a hajhullásig. A kezelés során a páciens saját vérsejtjeit használják fel egy adott területen a gyógyulás felgyorsítására.


Veszélyes házi gyógymódok

Sok olyan házi gyógymódot ismerünk, ami jól működik, de vannak olyan „csináld magad” módszerek is, amelyek bajt okozhatnak. Az alábbi módszereket nem szabad kipróbálni.


ECDC: Az Ukrajnából érkező menekülteknek védőoltásra van szükségük

Sokan, akik jelenleg Ukrajnából az Európai Unió országaiba menekülnek, fokozottan ki vannak téve a fertőzés veszélynek legyengült állapotuk és gyakran a nem megfelelő védőoltásuk miatt. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ ( ECDC ) ezért közzétette azon oltások listáját, amelyekkel a menekülteknél esetleg frissíteni kell.


| | | | | | | 8 | | |


Web Design & Development Prowebshop