ÚJ

Az endometriózis - tények vs. fikció

Az endometriózis olyan krónikus állapot, amelyben a méh belsejét bélelő nyálkahártyához hasonló sejtek a méhen kívül helyezkednek el. Ez az állapot fájdalmat okozhat a menstruáció, a közösülés, valamint a vizelés vagy a székletürítés során. Más tünetekért is felelős lehet, okozhat émelygést, fáradtságot és mentális problémákat.


Ígéretes fogamzásgátló gyógyszerkombináció

Sok nő szeretné megelőzni a terhességet, de nem akar rendszeresen tablettá szedni. Az lenne ideális, ha be tudna venni egy gyógyszert, ami megakadályozza az ovulációt, és így a következő 3-5 napban nem tudna teherbe esni. Ezek olyan fogamzásgátló tabletták lennének, amelyeket az aktus előtt, vagy közvetlenül utána lehetne bevenni.


Ízületi kopás, gyulladás: artritisz és artrózis - tévhitek

Az ízületi gyulladás fájdalmat és gyulladást okoz az ízületekben. Két fő típusa van: osteoarthritis (OA) és rheumatoid arthritis (RA).


Öregedés: tények és tévhitek

Az öregedéssel kapcsolatos számos tévhit eloszlatása sürgetőbbnek tűnik, mint valaha. Ebben a cikkben a testedzéssel, a kognitív képességekkel, a szexszel és sok mással kapcsolatos tévhitekkel foglalkozunk.


Melyik férfi edzőcipő a jó választás, ha nemcsak a külső, hanem a lábbarát kialakítás is számít?

Van, akinek a cipővásárlás egy olyan feladat, aminek a fókuszában a megjelenés áll. És ennyi, kizárólag a stílusjegyek a mérvadóak. Hogy hol marad a többi tulajdonság? Valahol lemaradnak, félúton. Viszont akad, akinek a külső majdnem másodlagos, mert az sokkal fontosabb tényező, hogy milyen járási közeget biztosít a kiszemelt lábbeli. S tény, hogy a hosszú távú elégedettség garantálásának szempontjából ez az a hozzáállás, ami lényegesen célravezetőbb.


Demencia: tények és tévhitek

A demencia nem az öregedés normális velejárója. Becslések szerint ma az Egyesült Államokban 5,8 millió 65 éves vagy annál idősebb ember szenved demenciában. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedekben az emberek átlagos élettartama megnövekedett, egyes szakértők előrejelzései szerint 2050-re a demenciában szenvedő idősebb felnőttek száma elérheti a 13,8 milliót .


Mit kell tudni a szívritmuszavarokról?

Az egészséges emberi szív szabályos időközönként, percenként átlag 70-szer húzódik össze. Ez biztosítja a szervezetben az egyenletes vérkeringést. Normális vérkeringés esetén a szívösszehúzódások lökésszerű áramlást biztosítanak az erekben, és ezt a lüktetést (más néven pulzust) tapintani lehet, tehát meg is számolhatjuk.


Akut, súlyos, ismeretlen eredetű hepatitis gyermekeknél

Folyamatosan érkeznek jelentések kisgyermekek körében előforduló ismeretlen eredetű akut hepatitis esetekről. Egyelőre nem világos, hogy nőtt-e a hepatitises megbetegedések száma, vagy nőtt-e az olyan hepatitises esetek felismerése, amelyek nem észlelnek. Míg az adenovírus egy lehetséges hipotézis, a kórokozó vizsgálata folyamatban van.


Szigorú zárlat Sanghajban, tömeges tesztelés Pekingben

Sanghajban szigorúbb zárlat alá vették a karantén alatt álló területeket, kordonokat és fémkerítéseket állítottak fel egyes épületek köré, a városban továbbra sem sikerült megfékezni a koronavírus-járvány terjedését.


Alvászavar esetén sokan szednek melatonint, a kockázatok ellenére

Nem tud aludni? Amikor az álom nem jön a szemükre, néhányan a melatoninhoz fordulnak, egy vény nélkül kapható alvást segítő szerhez, amelyet gyakran összetévesztenek étrend-kiegészítővel. Ez a hormon fontos szerepet játszik az emberi biológiában, és a szakemberek megkérdőjelezik, hogy a szint növekedése többet árt-e, mint használ.


| | | | | | | 8 | | |


Web Design & Development Prowebshop