ÚJ

Hogyan bátorítsam?

Érzi, hogy az a férfi kedveli magát. Ön is érdekesnek tartja őt. De hát akkor miért nem mer semmit sem tenni? Az autóbuszban ijedten nevetgél, az irodában elsomfordál, amikor meglátja önt. Ha bátorítani akarja, akkor nagyon óvatosan tegye! Hogy hogyan? Kiderül az alábbiakból.


Az omikron ellen három oltás kell a Pfizerből

Három oltás szükséges az omikron változat ellen a Pfizer/BioNTech vakcinájából a laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredménye alapján.


A két évnél fiatalabbaknál tömeges megbetegedést okoz idén az RSV

A Semmelweis Egyetemen az elmúlt hónapokban nyolc-tízszeresére nőtt a légúti tünetekkel klinikán kezelt kisgyerekek száma. A hirtelen egészségromlást esetükben nem a koronavírus, hanem egy másik, felsőlégúti betegségekért felelős kórokozó, az ún. RSV (respiratory syncytial virus) okozta.


A WHO a kötelező védőoltásról

A járványkezelésben a "legutolsó megoldási lehetőségnek" tekinti a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételét az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


Az EU támogatja a védőoltások keverését

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a koronavírus elleni, eltérő technológiával készült oltóanyagok alkalmazását javasolja a au immunizáló alapoltás, illetve az emlékeztető oltások esetében is.


Terjed Nagy-Britanniában az omikron

Nagy-Britanniában terjed a koronavírus omikron variánsa, de nincs hír arról, hogy a fertőzöttek közül bárki is súlyosan megbetegedett volna.


Tévhitek a tüdőrákról

A tüdőrákkal kapcsolatban sok mendemonda kering, ezeknek jártunk most utána.


COVID-19 vakcinák gyerekeknek: Amit a szülőknek tudniuk kell

A COVID-19 elleni vakcinák már elérhetők az 5 éves és annál idősebb gyermekek számára. Íme, amit a szülőknek és a gyerekeknek tudniuk kell az oltás biztonságosságáról és hatékonyságáról, a lehetséges mellékhatásokról és az oltás előnyeiről.


A Covid emlékeztető oltások jelentősen fokozzák az immunitást

A Cov-Boost vizsgálatvezetője szerint az oltások sokkal magasabb védelmet kínál, mint amennyi a kórházi kezelés és a halál megelőzéséhez szükséges. Az eredmények azt mutatják, hogy mind a Pfizer, mind a Moderna mRNS vakcina rendkívül hatékony emlékeztető oltás.


Valószínűleg évente kell majd emlékeztető oltást beadatni

A Pfizer vezérigazgatója szerint valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltást beadatni, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani.


| | | | | | | | 9 | |


Web Design & Development Prowebshop