ÚJ

Omicron: riadalom világszerte

Miközben a kutatók éjjel-nappal dolgoznak, több ország beutazási tilalmat rendelt el az új vírusváltozat miatt


Miért lépett ki a kormány az európai vakcina beszerzésből? Update: már meggondolták magukat

A magyar kormány továbbra is vegyen részt a koronavírus elleni vakcinák közös európai uniós beszerzésében - szólított fel az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője kedden.


Vészhelyzet Izraelben a dél-afrikai variáns miatt

Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt.


Az EMA az 5 és 11 év közötti gyermekek számára is javasolja a BioNTech/Pfizer vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az 5 és a 11 év közötti gyermekek számára is ajánlotta a Comirnaty-t.


A SARS-Cov2 „szuperváltozata” jelent meg Dél-Afrikában, Botswanában és Hong Kongban (UPDATE)

A B.1.1.529 változat „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, 32 mutációval. Három különböző országban azonosították az új vírus változatot, amely „rendkívül magas” számú mutációt tartalmaz, és amely kikerülheti az immunrendszert, bár az esetek száma nagyon kicsi.


Kit mikor, hogyan, miért kell tesztelni?

Betegnek érzi magát, de nem tudja mi fertőzhette meg? Idős, krónikus beteg vagy immunhiányos személy él a környezetében? Megkapta a védőoltást, és mégis COVID-gyanús tünetei vannak? Nem biztos abban, hogy szüksége van-e harmadik oltásra?


Izraelben oltják az 5-11 éves gyerekeket

Izrael kedden hivatalosan is elindította az 5 és 11 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltási kampányát, másodikként az Egyesült Államok után.


Az esküvői ruha kiválasztása magában egy művészet

Az esküvői ruha lehet, hogy csak egy apróságnak tűnik (főleg a vőlegénynek), de higgyük el, hogy sokan abba a hibába estek már, hogy ezt túlságosan a szervezés végére hagyták és ezzel extra stresszt kreáltak mind saját maguk, mind a választott esküvői szalon számára.


A harmadik oltás felerősíti az immunválaszt

A vakcináról többek között az izraeli adatokból tudható, hogy az emlékeztető oltást kapott felnőtteknél húszszor ritkább a betegség előfordulása, a a súlyos lefolyású betegég elleni védelem pedig 97 százalékra emelkedik.


Számos országban tüntetnek a korlátozások ellen

Európában tüntetéshullám söpör végig a koronavírus járvány miatt hozott intézkedések miatt. Most Belgium, Hollandia, Franciaország, Németország és Olaszország járványügyi helyzetét és a járvány kezelését mutatjuk be.


| | | | | | | | 9 | |


Web Design & Development Prowebshop