hírdetés
hirdetés
hírdetés

Legutóbbi cikkek

A monitor nem bébiszitter!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint kétéves koruk előtt ne ültessék képernyő elé a gyerekeket a szülők, két és négyéves kor között is legfeljebb napi egy órát, de inkább kevesebbet engedélyezzenek


Törésgyógyítás ultrahanggal: Az ultrahangos terápia szerepe és előnyei

Az ultrahang terápia a töréskezelés egyik formája. A kezelés pulzáló, alacsony intenzitású ultrahangot használ, amely rezgéseket generál.


Neurofibromatózis

A neurofibromatózis olyan genetikai rendellenesség, amely befolyásolja az idegrendszer fejlődését és működését. Két fő típusa ismert: a neurofibromatózis típusú 1 (NF1) és a neurofibromatózis típusú 2 (NF2). Mindkét típusban a bőrben és a test más részein sok lágy, rendellenes idegszövet-növedék (neurofibróma) jelenik meg.


A pénzügyi válság hatása az egészségre

Az emberek szoronganak, főleg a nyugdíjasok, akik részvényekben és bankban tartják a pénzüket. Ha valaki szorong, az kihat egész családjára is. Házastársak összevesznek, és ebből a gyerekek sem maradnak ki.


3D nyomtatás a baleseti sebészetben

A 3D nyomtatás alkalmazása a baleseti sebészetben számos előnyt nyújthat. Például lehetővé teszi a műtétek előzetes tervezését és gyakorlását, a betegek egyedi igényeinek és méreteinek jobb figyelembevételét, valamint a gyorsabb és hatékonyabb prototípusok és eszközök létrehozását. Az alábbiakban néhány példa.


Mit egyen a gyerek nyáron?

Nyáron is oda kell figyelni arra, hogy ne boruljon fel és ne váljon rendszertelenné a vakációzó gyerekek élete.


A gyakori utazás és a hosszú repülőút veszélye

Egészséges utasoknál viszonylag alacsony a mélyvénás trombózis kockázata akár négyórás repülőút után is, de többszöri vagy hosszabb utakon a kockázat már jelentősen megnő.


Mit is jelent az UV-index?

Sokan nem értik világosan, milyen veszélyeket rejt magában a napozás, pedig a felvilágosításnak a bőrrák megelőzése lenne a célja. A túlzott napozás rosszindulatú bőrelváltozást, melanómát okozhat.


Alacsony és magas magnéziumszint

Hipomagnezémia (a vér alacsony magnéziumszintje) a vér 0,8 millimól per liternél (mmol/l) alacsonyabb magnéziumkoncentrációja. Azok a rendellenességek, melyekben az alacsony vér magnéziumszint előfordul, bonyolultak és általában anyagcsere- és táplálkozási rendellenességek következményei.


Strandolás után?

Miért kell fürdeni strandolás után? Hogyan kíméljük a bőrünket? Mi az a zsírhiányos bőr? Az alábbiakból megtudhatják.


| | | | | | | | 9 | |


Web Design & Development Prowebshop