ÚJ

Koronavírus - január 31

Százhetvenre nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma csütörtökre Kínában, közülük 162-en a járvány gócában, Hupej tartományban haltak meg.


Terjed a Kína-ellenesség

A koronavírus-járvány Kína-ellenes érzelmeket vált ki világszerte: nem engedik be a kínai turistákat az üzletekbe, vitriolos hangnemben gúnyolódnak az ország egzotikus húsfogyasztási szokásain és váratlan egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá a külföldi dolgozókat.


Influenza - Járvány van Magyarországon

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.


A koronavírus terjedése

Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Egyetem Szentágothai János Kutatócsoport tagja a Klubrádióban elmondta, hogy a legnagyobb bajt a pánik okozza, illetve a diagnosztikai és egészségügyi ellátórendszerek leterheltsége.


Koronavírus helyzet- 2020-01-29-én

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A betegség kezdeti tünetei nem különböznek a felsőlégúti vírusfertőzések, például az influenza tüneteitől.


Koronavírus - továbbra sincs magyar beteg

Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint, aki vasárnap nyilatkozott egy sajtótájékoztatón.


Koronavírus - Tovább nőtt a halálos áldozatok és fertőzöttek száma

Már 41 ember halálát okozta és 1372 embert fertőzött meg Kínában a legfrissebb szombati adatok szerint az új koronavírus okozta járvány, míg világviszonylatban 1400 fölé nőtt a fertőzöttek száma.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Az új koronavírusról

Valószínűleg egyelőre nehezen terjed emberről emberre a Kínában megjelent új típusú koronavírus.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


10 | | | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop