ÚJ

5G: barát vagy ellenség?

A napjainkban kiépülő 5G mobilhálózatokról kevés a megbízható és elérhető információ. Sokan páratlan technológiai lehetőségeket látnak benne, mások eddig ismeretlen egészségügyi hatásoktól tartanak. A Magyar Tudományos Akadémia ezért egy ad hoc szakértői bizottságot hozott létre, hogy a tudomány eszközeivel vizsgálja meg, van-e alapja a félelmeknek.


A hiperbárikus oxigénterápia visszafordíthatja az öregedést

A hiperbárikus oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vér sejteinek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát a Tel-Aviv-i Egyetem (TAU) és az izraeli Samír kórház közös kutatása szerint, melyet az Aging című tudományos szakfolyóirat publikált.


Mennyből a matrac: a latex

Az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik, hogy minél nyugodtabb, komfortosabb körülmények között aludjunk, illetve kipihenve, feltöltődve keljünk.


Az AstraZeneca vakcinája is a befutók között

Az adatok tanúsága szerint az AstraZeneca nemzetközi innovatív gyógyszergyártó vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen fejlesztett vakcinája kifejezetten eredményes a COVID-19 fertőzés megakadályozása terén.


Kell-e orvosi vizsgálat a gyógyfürdős kúrák előtt?

A gyógyvizes medencék, vagy éppen Hévízen a Tófürdő látogatása előtt nem kötelező az orvosi vizsgálat. Néhány esetben azonban erősen ajánlott a szakorvosi konzultáció, arról nem is beszélve, hogy anyagilag is jobban járhatunk.


Engedélyezés esetén órákon belül szállít a Pfizer

A Pfizer a hatósági engedélyezés után néhány órával megkezdheti a koronavírus vakcina forgalmazását - mondta a vállalat vezérigazgatója.


Az EU nem tanácsolja az orosz vakcinát

Biztonsági aggályokat vetnek fel és rombolhatják a közbizalmat a koronavírus elleni orosz oltóanyag importjára és esetleges használatára vonatkozó magyar tervek.


Ne kivételezzenek a nőgyógyászokkal!

A Magyar Orvosi Kamara közleményben tiltakozott az új jogviszony törvény korrupciót támogató kivétele ellen


A Pfizer befejezte a klinikai tesztet

A Pfizer Inc. koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos kísérleteinek végső eredményei szerint a szer hatékonysági mutatója 95 százalék, így a New York-i székhelyű multinacionális gyógyszergyár napokon belül kérheti sürgősséggel a forgalmazáshoz az amerikai engedélyt - közölte szerdán a gyógyszeripari vállalat.


Az Európai Bizottság a gyorstesztek alkalmazását kéri

A testület arra kérte az európai uniós tagországokat szerdán, hogy a tél közeledtével általánosítsák az antigénalapú gyorstesztek alkalmazását.


1 | | | | | | | | | |
www.Autodoc.hu
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop