ÚJ

A rákhoz vezető génmutációk okait tárta fel egy kutatás

A daganatok nagy többségének kialakulásához vezető 21 fontosabb génmutáció okait térképezték fel egy nemzetközi kutatócsoport tagjai, akik szerint a Nature tudományos magazinban megjelent tanulmányuk valódi mérföldkövet jelent a rákkutatásban.


Áttörés lehet a kemoterápia ártalmai ellen védő új módszer

Amerikai tudósok valószínűleg megtalálták azt, miként lehet megvédeni rákos betegek a kemoterápia és a sugárkezelés halálos mellékhatásaitól, védőpajzsot állítva a betegek bélrendszerének.


A mobiltelefon növelheti a rák kockázatát

A gyakori mobiltelefonálás növelheti a rák kockázatát, erre az eredményre a készüléket használók nyálmintáinak elemzése után jutott a tel-avivi orvosi egyetem egyik kutatója.


Tanulmánnyal igazolták a családban előforduló rákbetegség jelentette kockázatot

Egy daganatos betegség családon belüli előfordulása nem csupán ugyanannak, de más ráktípusoknak a kialakulási kockázatát is növelheti a közeli hozzátartozók körében - derült ki egy új tanulmányból.


Az Alzheimer-kórosoknál kisebb a rák kockázata

Az Alzheimer-kórral sújtott embereknél kisebb a rák kockázata, mint más időseknél, és ez fordítva is igaz, az idős rákbetegeknél kisebb az Alzheimer-kór kialakulásának esélye - mutatta ki egy új tanulmány Olaszországban.


Divat és a rossz szokások miatt majdnem kétszer annyi az "életmód"-rák

A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában.


A cukormentes diéta kiéhezteti a rákos sejteket

A szénhidrátokban szegény, azaz ketogén diéta megvonja a daganatos sejtektől legfontosabb táplálékukat, a cukrot, ezzel legyengíti őket - olvasható a würzburgi egyetem klinikájának a témával foglalkozó kiadványában.


A rákbetegek és a düh

A rákbetegek többsége a betegség bizonyos fázisában haragot, sőt, dühöt érez. És ami még rosszabb, bűntudata van, amiért dühös, ráadásul nem is tudja, mit kezdjen az érzéseivel.


A gyermekrák-túlélők többsége felnőttként krónikus beteg lesz

A gyermekkori rák szinte összes túlélőjénél legalább egy krónikus betegség kialakul, mire középkorú lesz - mutatta ki egy új amerikai tanulmány.


Rákkutatás: A vér elemzése pontosabb lehet, mint a biopszia

Egy vizsgálat során kiderült, hogy egy egyszerű vérminta elemzésével gyakrabban találtak a tudósok rákot okozó mutációkat, mint biopsziával.


10 | | | | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop