ÚJ

A rizikótényezők csökkentésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne

A rizikótényezők csökkentésével, kiküszöbölésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne, hiszen a legjobb gyógymód a megelőzés .A nemzeti rákellenes nap alkalmából szervezett konferencián a Magyar Rákellenes Liga bemutatta az Európai Rákellenes Kódexet is.


Minden rákot gyógyít???

Orosz tudósok a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson kikísérleteztek egy fehérjét, amely a nagyjából egy év múlva esedékes klinikai próbák után, három-négy év múlva "a rák minden válfajának ellenszere lehet, akár a betegség végső fázisában is".


A depresszió és a rák

A University London College kutatói Angliában és Wales-ben végzett vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a pszichológiai problémákkal küzdő emberek vér-, bél-, hasnyálmirigy- vagy prosztatarákja az átlagosnál gyakrabban halálos. A tanulmány a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Programozott sejthalál: új fejlesztés

A programozott sejthalál serkentésével pusztítja el a daganatokat az a kísérleti gyógyszer, melyről a Nature tudományos folyóiratban számolnak be magyar kutatók.


Új ismeretek: a melanoma tüdőáttét képzése lelassítható

Az áttétek képződése okozza a rákbetegségek okozta halálozás 90 százalékát. A Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban a Cambridge-i Sanger Intézet kutatói közölték, hogy állatkísérletben sikerült lelassítani a melanoma áttét képzését a tüdőben.


Túl későn diagnosztizálják a daganatos betegségeket

Magyarországon gyakran később diagnosztizálják a daganatos betegségeket, mint az Európai Unió más országaiban, emiatt kisebb a gyógyulás esélye - mondta a Magyar Nemzetnek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai osztályának vezetője.


Az onkológiai eredmények közzétételét szorgalmazza a klinikai onkológiai társaság

Az onkológiák eredményességi mutatóinak nyilvánosságra hozását szorgalmazza a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT).


A dohányzás okozza minden negyedik rákbeteg halálát

A dohányzás áll minden negyedik daganatos betegség okozta elhalálozás mögött az Egyesült Államokban. A cigarettának tulajdonítható legmagasabb halálozási arányt az ország déli államaiban mutatták ki, ahol a dohányzás általánosabb és a tilalma kevésbé szigorú.


A rákkutatás új iránya

A rákkutatás új iránya nem a daganat elpusztítása, hanem a féken tartása lehet. Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz. Azonban szinte mindig akadnak daganatsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá.


Tévhitek a rákról!

Bár a rák súlyos betegség, ma már számos fajtája jó eséllyel gyógyítható, a betegek életminősége javítható, ha időben diagnosztizálják.


| | | 4 | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop