ÚJ

Milliókat menthetne meg a vérből való rákszűrés

Óriási előrelépést hozna a rák diagnosztikájában, kezelésében és szűrésében, ha megbízhatóan ki lehetne mutatni a fejlődő daganatból a vérbe kerülő anyagokat. Számos laboratóriumban dolgoznak olyan vértesztek előállításán, amellyel igen korai, még kezelhető formájában lehetne felfedezni a betegséget.


Rákellenes immunterápia donorral

Egészséges donortól vett immunsejtekkel vette fel a harcot a rák ellen egy holland-norvég kutatócsoport, amely bebizonyította, az alapelv helytálló.


Kísérleti gyógyszert is kaphatnak már súlyos betegek

Még sehol sem törzskönyvezett, de a kettes fázisú gyógyszerpróbákon túlesett orvosságokhoz is hozzájuthatnak ezentúl a magyar kórházakban a betegek, ami főleg a súlyos daganatos pácienseknek jelenthet reményt - olvasható a Népszabadság keddi számában.


Gyógyítás és érzelmek

Az orvosképzés hosszú időn át gondosan kerülte az érzelmek és érzelemnyilvánítások témáját. Az orvos mindent megtanult a rákról, de azzal már teljesen magára maradt, hogyan is közölje a beteggel a szomorú tényt.


Újabb lehetőségek a láthatáron a rák kezelésében

Magyar kutatók egy új módszer segítségével két olyan enzimrendszert azonosítottal, amelyek a kénhidrogén által szabályozott, sejten belüli jelátviteli folyamatokat irányítják. A kutatócsoport felfedezései új rákkezelési módokat tehetnek lehetővé.


Ikerpárok és a rák

Ha az egyik iker rákos, testvérénél is az átlagosnál nagyobb a kockázat - írják egy nagy esetszámú, hosszú távú új tanulmányban, mely a Journal of the American Medical Association (JAMA) friss számában közölt


A rák nem szerencse kérdése

Nagyrészt környezeti tényezők számlájára írható a rák egy új kutatás szerint, mely a Nature brit tudományos lapban jelent meg.


Célzott daganat terápia

Az orvostudomány fejlődésével egyre több új terápiás út nyílik, amely új reményt adhat a rákbetegeknek. Az egyik irányvonal olyan molekuláris vizsgálatokra épül, amikkel időben felismerhetők a ráksejtek , ezáltal egy sokkal hatékonyabb, célzott terápia válik lehetővé.


Nanotechnika a rák ellen

A megfelelően magas hőmérséklet hatására közvetlenül a rákos daganatban felrobbanó mikroszkopikus "gránátokat" fejlesztenek a brit kutatók.


Rákkutatás: véletlen felfedezés

A rák gyógyítására alkalmas lehet az a szer, amelyet malária elleni védőoltás kutatása közben talált fehérjéből fejlesztettek ki a Koppenhágai Egyetem és a British Columbia University tudósai, akik a Cancer Cell című tudományos folyóiratban közölték eredményüket.


| | | | 5 | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop