ÚJ

Új fogalom: a biosebészet

A legtöbb orvos és rákos beteg nem tartja kifejezetten jó ötletnek, ha élő baktériumokat injekcióznak egy daganatba. Ez a lényege azonban annak a „bakteriológiai biosebészet”-nek nevezett eljárásnak, melyet amerikai kutatók egy 19. századi orvostól lestek el, és most meglehetős sikerrel próbáltak ki állatkísérletben. A Science Translational Medicine (2014; 6: 249ra111) folyóiratban be is számoltak első gyógyítási kísérletükről egy rákos beteg nőnél, akinek csontáttétei voltak.


Az antioxidáns táplálék-kiegészítők nem alkalmasak a rák megelőzésére

A természetes élelmiszerekben és táplálék-kiegészítőkben található antioxidánsokról jó ideig azt hitték, hogy segítenek a rák elleni küzdelemben is. Ez a vélekedés megdőlni látszik egy új kutatás fényében.


A rák 13 fajtáját kimutató teszt fejlesztését kezdték

Tizenhárom rákfajtát a vérből kimutató teszt fejlesztésének ötéves projektje kezdődött meg Japánban a szigetország rákközpontja, magánvállalatok és japán egyetemek kutatóiból álló csoport bejelentése szerint.


Időzített kemoterápiás gyógyszeradagolás

Az MIT kutatói olyan új rákgyógyászati eljárást fejlesztettek ki, amely elpusztítja a ráksejteket, lefegyverezve előbb a védekező rendszerüket, és csak utána adagolja a DNS-t károsító anyagot.


Módosított kanyaróvírussal gyógyítottak meg egy rákbeteget

Módosított kanyaróvírussal gyógyítottak meg egy csontvelőrákos beteget amerikai orvosok. A páciens a tesztelés alatt álló vakcina beadása után teljesen meggyógyult, és hat hónappal később sem jelentkeztek rákos sejtek a szervezetében - derült ki a kutatócsoport tanulmányából.


Rákmegelőzés a kamrából

Sokszor nem is kell messzebbre menni, mint a hűtő vagy az éléskamra, hogy csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát. Számos vizsgálat utal a növényi eredetű élelmiszerek rákmegelőző hatására. Az alábbiakból fogyasszunk minél többet:


Biológiai terápia a daganatos betegségek kezelésében

A biológiai terápia olyan kezelési mód, amelynek során élőlényt, élőlényből származó természetes anyagot, vagy annak szintetikus úton előállított változatát használják fel gyógyításra. A biológiai terápia több szakterületen elérhető és több változata is létezik.


Rákkeltő lehet a túl sok állati fehérje a középkorúaknál

Rákkeltő lehet a túl sok állati fehérje a középkorúaknál egy nagy létszámú amerikai kutatás szerint.


A rákot kimutató gyorstesztet fejlesztettek ki

A rákot percek alatt kimutató papír alapú tesztet fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik egereken sikerrel próbálták ki az új eljárást.


Sugárveszély nélkül is kimutatható a rákos daganat

Sugárzás nélkül is kimutatható a rákos daganat, ezzel csökken a későbbi tumor kialakulásának veszélye - állapította meg egy amerikai kutatás.


| | | | | | | 8 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop