Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát a cukorbetegség

Kétharmaddal emeli a szívelégtelenség kockázatát és növeli számos más szövődmény rizikóját is a cukorbetegség - állapította meg jelentésében csaknem kétmillió ember adatainak elemzése alapján a brit National Diabetes Audit elnevezésű szervezet.


Komolyan kell venni az inzulinrezisztenciát - Részletes, többirányú vizsgálatok szükségesek

A cukorbetegség előszobája - röviden így jellemezhetnénk a szervezet szénhidrát-háztartásának azt a zavarát, amelyet szaknyelven inzulinrezisztenciának neveznek. Hogy pontosabban miről is van szó, arról Tekse István szülész-nőgyógyász főorvossal beszélgetünk, akinek praxisában ez a betegség gyakran fordul elő.


Cukorbetegség és testedzés

A cukorbetegség kordában tartásánál igen fontos szerep jut a testedzésnek, mozgásnak, de az 1. és 2. típusú cukorbetegben szenvedők csak bizonyos óvintézkedések mellett fokozhatják edzésadagjukat.


Segítenek karban tartani a cukorbetegséget a hüvelyesek

Napi egy csészényi bab, lencse vagy más száraz hüvelyes elfogyasztása segít karban tartani a 2-es típusú diabéteszes páciensek vércukorszintjét és csökkenti náluk a szívroham vagy szélütés kockázatát - állapították meg kisméretű tanulmányukban kanadai kutatók.


Inzulinrezisztencia okozhatja az Alzheimer-kórt

Az egészségtelen étrend Alzheimer-kórhoz vezethet, mert az agy inzulinrezisztenciájához, "3-as típusú cukorbetegséghez" vezet - állítják amerikai kutatók.


Kövérség-paradoxonra figyeltek fel a cukorbetegeknél

Az elhízás és a diabétesz nem feltétlenül jelent kettős átkot, ahogyan azt hinnénk, a cukorbetegséggel diagnosztizált túlsúlyos és kövér emberek ugyanis tovább élnek, mint karcsúbb társaik.


A kurkuma fogyasztása csökkenti a cukorbetegség kockázatát

A curry egyik alkotóelemeként ismert kurkuma fogyasztásával megelőzhető a cukorbetegség a nagy kockázattal élő embereknél - állapította meg egy thaiföldi tanulmány.


Egereknél hatékony az 1-es típusú cukorbetegség új immunterápiája

Állatkísérletekben hatékonynak bizonyult az 1-es típusú cukorbetegség új immunterápiája, az alkalmazott antitestek hatására gyorsan visszaállt az egerek egészséges állapota - számoltak be róla amerikai kutatók a Diabetes című szakfolyóiratban.


Cukorbeteg tizenévesek

Egy a közelmúltban végzett kutatás szerint az 1. típusú diabéteszben szenvedő tizenéveseknek segítségre lehet szükségük, abban, hogy egyre több felelősséget tudjanak vállalni vércukorszintjük ellenőrzéséért és az inzulin beadásáért.


A diabétesz összefügghet a Parkinson-kór kockázatával

A cukorbetegséggel élő embereknél némiképp nagyobb a kockázata a Parkinson-kór kialakulásának - állapították meg a Diabetes Care című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerzői.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop