A sztatinok emelhetik a diabétesz kockázatát

A koleszterinszintet csökkentő sztatinok szedése az idősebb nőknél emeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg nagyméretű tanulmányukban amerikai kutatók.


A "csodadiéták" nem gyógyítják a cukorbetegséget

Az internet korában nagyon divatossá váltak a különböző szélsőséges diéták, amelyektől a szülők félinformációk alapján a „gyógyulást” várják az 1-es típusú cukorbetegséggel kezelt gyerekek esetében. – Hívta fel a figyelmet a problémára dr. Körner Anna, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Diabétesz Osztályának vezetője.


Cukorbetegség és légzésszünet alvás közben

A sokszor súlytöbblettel is küszködő cukorbetegek éjszaka különösen gyakorta légzéskihagyással alszanak. Egy új vizsgálat igazolta, hogy ezeknek a betegeknek a vércukorértéke többször lezuhan, mint azoknak, akiknél ilyen légzési zavarok nem fordulnak elő.


Megemelkedhet a vércukorszintje, ha kevés vizet iszik

Azoknál az embereknél, akik kevés vizet isznak, nagyobb kockázattal alakul ki abnormálisan magas vércukorszint - állapították meg francia kutatók.


A túl jó lelet sem mindig előny

Az idős cukorbetegek szellemi képességeinek romlását a szakorvosok egy része azzal akarta lassítani, hogy a vércukorszint eddiginél is szigorúbb ellenőrzését vezette be. A több ezer betegre kiterjedő vizsgálat adatai szerint ez a módszer hosszú távon nem eredményes.


Így válasszon vércukormérőt

A vércukorértékek rendszeres ellenőrzésével sikeresen kordában tartható a cukorbetegség. Az örökös mérés ugyanakkor fárasztó és akár fájdalmas is lehet. Válasszunk olyan vércukormérőt, ami megkönnyíti a dolgunkat!


Nem nyújt előnyt az idősebb cukorbetegek erőteljes kezelése

A vércukorszint erőteljes csökkentése idősebb korban nem lassította a memóriavesztést - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.


Hőségben fokozott a cukorbetegek veszélyeztetettsége

A kánikula mindenkinek a szervezetét megterheli, de vannak, akik számára lényegesen nagyobb ez a kockázat. Ilyenek a cukorbetegek, akiknek a nagy meleg okozta gondokra fontos időben fölkészülni.


Cukorbetegség - II. Civil Fórum

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a tavalyi sikeres rendezvény, valamint a hozzá tartozó páciensoktatási rendszer folytatásaként idén megrendezi a II. Civil Fórumot.


A magas koleszterin-, vércukorszint és szexuális zavarok

Ha gyakran hangzik el a hálószobában a „nem, ma ne…”, lehet, hogy segít néhány étrendi változtatás és a testedzés.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop