A cukorbetegek is tehetnek a szívroham és a stroke megelőzéséért

A cukorbetegek sokat tehetnek a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése érdekében. A diabétesz hatszorosára növeli a szívbetegségek és négyszeresére a stroke kockázatát. Cukorbetegeknél a szívinfarktus kockázata akkora, mint a szívrohamot egyszer már elszenvedett nem cukorbetegek esetében.


A leveles zöldségek csökkentik a diabétesz kockázatát

A leicesteri egyetem kutatóinak vizsgálata szerint „jelentősen” csökkenthető a 2. típusú diabétesz kockázata, ha valaki sok zöldséget fogyaszt. A zöldfélék, például a brokkoli vagy a káposzta magas antioxidáns- és magnéziumtartalmuknak köszönhetően segíthetnek megelőzni a cukorbetegség kialakulását.


A zsírsejtek és a 2. típusú diabétesz

Legújabb kutatások szerint a zsírszövetben végbement sejtszintű változásoknak fontos szerepük van a 2. típusú diabétesz kialakulásában.


A cukorbetegség megelőzhető?

Az emberi szervezetben vannak olyan fehérjemolekulák, amelyek az egész törzsfejlődés során változatlanok maradtak. Úgy tűnik, hogy néhány ilyen protein blokkolása jelentősen csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát arra hajlamos egerekben.


Kevés alkohol csökkentheti a diabétesz kockázatát

Egészséges felnőtteknél csökkentheti a diabétesz kockázatát a napi egy-két pohárka alkohol - erre a következtetésre jutottak holland szakemberek.


Már egy éjszaka alváshiány rontja a cukoranyagcserét

Egyetlen kevés alvással töltött éjszaka is gátolja a szervezet képességét arra, hogy felhasználja az inzulint a vérben lévő cukor lebontására, állapították meg holland kutatók.


Étrendi ajánlások a diabéteszes neuropátia megelőzésére

A helyes étkezés védi az idegeket a cukorbetegség egyik szövődményétől, a neuropátiától. A cukorbetegek jól tudják: az, hogy mikor, mit és mennyit esznek, az egekbe vagy a mélybe viheti a vércukorszintet.


Egy fehérje magas szintje csökkenti a 2. típusú diabétesz kockázatát

Harvardi kutatók megállapították, hogy az adiponectin nevű fehérjének gyulladáscsökkentő és az inzulinérzékenységet fokozó hatása van, így a 2. típusú diabétesz kockázatát is csökkenti.


Vérvétel? Csak egy szúnyogcsípés!

Nemsokára jóval kevésbé fájdalmas módszer áll majd rendelkezésére azoknak a cukorbetegeknek, akiknek rendszeresen kell ellenőrizniük a vércukorszintjüket. A jelenlegi módszer, hogy az ujjbegyből vesznek mintát, fájdalmas, kényelmetlen és időigényes.


Ön cukorbeteg lesz?

Az amerikai felnőttek jelentős része szerint egy krónikus betegség fellépése rosszabb, mint egy válás, vagy a munkahely elvesztése. Sokan félnek a krónikus betegségektől, de ez nem elég ahhoz, hogy megváltoztassák például az étrendjüket vagy más szokásaikat.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop