ÚJ

Gyakori látászavarok

Az információk döntő többségét a látással, szemünk segítségével szerezzük, ezért legfontosabb érzékszervünk a szem.


Újra lát

Sikeresen ültettek be mesterségesen tenyésztett disznó szaruhártyát emberi szembe szeptemberben - jelentette be a héten a kínai Shandong szemészeti intézet.


Gyógyszerek és látásromlás

Száraznak érzi a szemét? Vörös, viszket, vagy könnyezik? Homályos a látása? Ennek oka lehet az Ön életkora, az időjárás, vagy a macskája. De gondoljon még valamire: a gyógyszeres szekrényére.


Lézerrel okoztak súlyos szemsérülést egy pilótának

Súlyosan megsebesítették a szemén lézerrel a British Airways légitársaság egyik pilótáját leszálláskor a Heathrow repülőtéren, a brit pilóták szakszervezete megkongatta a vészharangot.


Szemcsepp szürkehályog kezelésére

A kaliforniai -San Francisco (UCSF) egyetem kutatói azonosítottak egy vegyületet, mely szemcsepphez hozzáadva egerekben és emberi szemlencse szövetben helyreállította a szemlencse áttetszőségét. A felfedezés lehetővé teheti majd a szürkehályog konzervatív kezelését. Az eredményeket a Science folyóiratban közölték.


Vakságot okozott egy szemműtéteknél használatos készítmény

Egy szemészeti műtéteknél használatos készítmény okozott vakságot 13 betegnél, és súlyos szemkárosodást további 28 esetben Spanyolországban - közölte a sajtó a hét végén a spanyol egészségügyi hatóságokra hivatkozva.


Jól van a retina beültetett japán nő

A japán nő jól van, tisztábban lát, szövődmény nem alakult ki. A betegnek makula degenerációja, vagyis sárgafolt pusztulása volt, amely vakságot okozhat. Japánban a körülbelül 700 ezer embert érint a betegség.


Másfél millió ember nem jár látásvizsgálatra

Másfél millió ember nem jár rendszeresen látásvizsgálatra Magyarországon, és - bár szüksége lenne rá - nem hord szemüveget, vagy nem megfelelő szemüveget használ - mondta a Magyar Látszerészek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.


A fény megelőzi a rövidlátás kialakulását?

A Journal of the American Medical Association (JAMA) című folyóiratban megjelent egy tanulmány, melyet ausztrál szerzők kínai kisiskolásokkal végeztek. A szerzők azt vizsgálták, hogy milyen hatással van az első osztályos gyerekek látására, ha napi 40 perccel hosszabb ideig játszanak a szabadban.


Glaukoma: új ismeretek

A glaukoma (zöldhályog) kezelésének új útja nyílhat meg amerikai és kínai tudósok kutatása révén. A Kaliforniai Egyetem San Diegó-i orvosi karán működő Shiley Szemészeti Intézet tudósai a Molecular Cell aktuális számában publikálták tanulmányukat.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop