ÚJ

A flavonidok csökkenthetik a nők gyomorrákkockázatát

A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.


Az aszpirin segíthet a vastagbélrák kezelésében

Az aszpirin, a világ egyik legrégebbi és legolcsóbb gyógyszere figyelemre méltóan ígéretesnek bizonyult olyan vastagbélrákos emberek kezelésében, akik betegségének kialakulásában szerepet játszhattak egy gén mutációi.


A kávé védhet a bélráktól

A kávéfogyasztás 15-25 százalékkal csökkentheti a bélrák kockázatát - idézte amerikai kutatók csaknem félmillió ember bevonásával készült tanulmányának eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap.


Kevesebb só fogyasztása csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Csökkentheti a gyomorrák kialakulásának a veszélyét a sós ételek, mint például a szalonna, a kenyér és reggeli gabonafélék fogyasztásának visszafogása a World Cancer Research Fund (WCRF) rákkutatási szervezet szerint.


A túlsúly növeli a vastagbélpolipok kockázatát

Nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vastagbélpolipok a túlsúlyos és elhízott embereknél - állapította meg egy nagyszabású nemzetközi tanulmány.


A halevés csökkenti a vastagbélrák kockázatát

Kisebb a vastagbélrák kockázata azoknál, akik sok halat esznek - állapították meg kínai kutatók 41 korábbi tanulmány adatainak áttekintésével.


A rendszeres halevés csökkentheti a vastagbélpolip kockázatát

A hetente nagyjából háromszor halat fogyasztó nőknél valamivel alacsonyabb a vastagbélpolip kialakulásának a kockázata, mint azoknál a társaiknál, akik kevesebb mint heti egyszer esznek a tenger omega-3 zsírsavakban gazdag gyümölcseiből - derült ki egy új tanulmányból.


A gabonarostok és a magvak csökkentik a bélrák kockázatát

Ételeink rosttartalmának növelése csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


Újabb bizonyíték a vastagbélrák és az elhízás kapcsolatára

Egy nagyszabású hollandiai tanulmány eredménye szerint nagyobb kockázattal alakul ki vastagbélrák az idősebbeknél, a túlsúlyos embereknél és azoknál, akik keveset mozognak.


A gyömbér és a vastagbélrák

Egy kutatás szerint, melyet a Michigani egyetemen végeztek, a gyömbérkivonat csökkenti a vastagbél gyulladását. Ez az első lépés afelé, hogy kiderüljön, használható-e a gyömbér a vastagbélrák megelőzésére.


| | | | 5 | | | |

Web Design & Development Prowebshop