Fiatalítás csontvelőátültetéssel (egerekben)

Fiatal egerek csontvelőjének átültetésével "fiatalították meg" öregedő egerek agyát a kutatók, megakadályozva a rágcsálók kognitív hanyatlását.


Vámpírkúra

Nem lehet megállítani az öregedést a fiatal donorok vérplazmájának infúziójával - figyelmeztet honlapján az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA).


Teszt a biológiai életkor meghatározására

A biológiai életkorának megállapítására alkalmas egyszerű vizeletvizsgálatot dolgoztak ki kínai kutatók. Tanulmányuk a Frontiers in Aging Neuroscience című tudományos folyóiratban jelent meg.


Száznegyven évig is élhetünk

140 évre is kitolható az emberi életkor határa, ha sikerül lassítani az öregedés folyamatát, közlik az izraeli Bar Ilan Egyetem kutatói a The Journals of Gerontology című orvosi folyóiratban. Eddig a bizonyítottan legmagasabb korú ember egy 122 évet élt francia nő volt, aki 1875-ben született és 1997-ben halt meg.


Receptre kellene kutyát felírni

Egy új brit tanulmány szerint az idősebb embereknek receptre kellene felírni kutyát, hogy gyakrabban kimozduljanak otthonról, a kutyasétáltatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja a fizikai aktivitás megőrzésének. A Cambridge-i Egyetem és a Kelet-angliai Egyetem (UEA) kutatóinak tanulmánya a Journal of Epidemiology & Community Health folyóiratban jelent meg.


Öregkor

Japán gerontológiai társaságok azt javasolják, hogy ne 65, hanem 75 éves kortól számítsák az öregkort, miután egyre több idősebb ember őrzi meg szellemi és fizikai aktivitását 65 éves kora után is.


Erősítő edzés idős nőknek

A rugalmas gumiszalaggal végzett rendszeres erősítő edzés a 80 év feletti nőknél is sok előnnyel járhat: a cél elsősorban az izmok leépülésének megakadályozása, nem pedig az izomépítés.


Táplálkozási tanácsok 65 év felettieknek

A 65 év feletti embereknek különösen oda kell figyelniük, mit esznek. Ebben a korban előfordulhat, hogy az emésztés, így a tápanyagok felszívódása sem működik megfelelően.


Fiatalít a plazma?

Idős egereket fiatalítottak meg fiatal emberek vérplazmájával amerikai kutatók, az állatoknak javult az emlékezőképességük, kognitív funkcióik és fizikai képességeik is. A módszert jelenleg Alzheimer-kórban szenvedő embereknél próbálják ki a szakemberek.


Mi az emberi élet végső határa?

Az emberi élettartam végső határa 115 év lehet egy új amerikai tanulmány szerint, melyet a Nature tudományos folyóiratban publikált egy New York-i kutatócsoport.


1 | | | | | |
LEGJOBB CIKKEK
LEGOLVASOTTABB CIKKEK
| | | 4 | |


Meglepő tények a halálról

Mint mondani szokták, csak a halál biztos, de mindnyájunkat máshogy érint. Ez az oka, hogy több tudományág kutatói is foglalkoznak vele. Az alábbiakban közlünk egy-egy érdekes tényt.


Világszerte átlagosan hat évvel nőtt a várható élettartam 1990-hez képest

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett jelentése szerint világszerte nőtt az emberek várható élettartama: a 2012-ben születettek átlagosan hat évvel tovább élnek, mint az 1990-ben születettek.


KSH: kevesebben haltak meg, mint egy évvel korábban

Kevesebben haltak meg és mérséklődött a természetes népességfogyás az év első két hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett gyorstájékoztatója szerint. Ez azt jelenti, hogy - a migrációs adatokat figyelmen kívül hagyva - 7050-nel csökkent az ország lélekszáma a 2013. januári-februári adatokhoz képest.


Magas összegekkel ösztönzi tengeri temetésekre a lakosokat Sanghaj városa

A városi temetők telítettsége miatt a hamvak tengerbe szórását jelentő tengeri temetésekre ösztönzi a lakosságot Sanghaj vezetése, amely az ingyenes temetés mellett pénzt és szociális segítséget is nyújt a hozzátartozóknak.


Meghalt Kína egyik legidősebb embere

Elhunyt Kína egyik legidősebb embere, a 117 éves Ho Er-hsziu, egy Csiangszi tartománybeli falu lakója - jelentette a kínai média szerdán.


Meghalt Tajvan legidősebb embere

Meghalt Tajvan legidősebb embere, a 115 éves Liu Csing-huan. A szíve és a tüdeje mondta fel a szolgálatot - jelentette kórházi tájékoztatás alapján a tajvani média hétfőn.


Meghalt a világ legidősebb embere

Száztizenhat éves korában szerdán Japánban meghalt a világ legidősebb embere, a valaha legtovább élt férfi.


A hírnév kurtítja az élethosszt

A hírnév kurtítja a várható élethosszt - erre jutottak ausztráliai kutatók amerikai sajtóban megjelent gyászjelentések elemzésével.


114 éves az emberiség női korelnöke

Egy japán matróna az emberiség női korelnöke: 114 éves, igaz, a jövő héten már 115 lesz, mivel 1898. március 5-én született.


Sanghajban élnek legtovább a kínaiak

Továbbra is Sanghajban a legnagyobb a születéskor várható élettartam a szárazföldi Kína területén - jelentette be a város egészségügyi hivatala.


1 |

Web Design & Development Prowebshop