ÚJ

A hiperbárikus oxigénterápia visszafordíthatja az öregedést

A hiperbárikus oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vér sejteinek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát a Tel-Aviv-i Egyetem (TAU) és az izraeli Samír kórház közös kutatása szerint, melyet az Aging című tudományos szakfolyóirat publikált.


Fiatalítás csontvelőátültetéssel (egerekben)

Fiatal egerek csontvelőjének átültetésével "fiatalították meg" öregedő egerek agyát a kutatók, megakadályozva a rágcsálók kognitív hanyatlását.


Vámpírkúra

Nem lehet megállítani az öregedést a fiatal donorok vérplazmájának infúziójával - figyelmeztet honlapján az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA).


Portugáliában a legrosszabb az időskorú lakosság egészségi állapota

Az európai országok közül Portugáliában a legrosszabb az időskorú lakosság egészségi állapota - derült ki az öregedést vizsgáló eddigi legnagyobb európai tanulmányból, amelynek előzetes eredményeit a portugáliai Coimbrai Egyetem tette közzé.


Meghalt 117 évesen a világ legidősebb embere

Meghalt szombaton a világ legidősebb embere, egy 117 éves japán nő.


Teszt a biológiai életkor meghatározására

A biológiai életkorának megállapítására alkalmas egyszerű vizeletvizsgálatot dolgoztak ki kínai kutatók. Tanulmányuk a Frontiers in Aging Neuroscience című tudományos folyóiratban jelent meg.


Száznegyven évig is élhetünk

140 évre is kitolható az emberi életkor határa, ha sikerül lassítani az öregedés folyamatát, közlik az izraeli Bar Ilan Egyetem kutatói a The Journals of Gerontology című orvosi folyóiratban. Eddig a bizonyítottan legmagasabb korú ember egy 122 évet élt francia nő volt, aki 1875-ben született és 1997-ben halt meg.


KSH: kevesebben haltak meg és születtek szeptemberben, mint tavaly ilyenkor

Kevesebben haltak meg és születtek 2017 szeptemberében, mint az elmúlt év azonos hónapjában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t.


A fiatalok jobban félnek a haláltól, mint az idősek egy kutatás szerint

Az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek egy reprezentatív nemzetközi felmérés szerint.


KSH: többen születtek, és többen is haltak meg az első félévben

Nőtt a népesség természetes fogyása az első félévben; többen születtek, de többen is haltak meg az előző év azonos időszakával összehasonlítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.


1 | | | | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop