A véralvadásgátlókat hosszabb ideig kell alkalmazni értágító eszközök beültetésénél

A koszorúér-tágító eszköz beültetése után a jelenleginél lényegesen hosszabb ideig kell szedetni a betegekkel véralvadásgátlókat - jelentették be az Amerikai Kardiológiai Szövetség chicagói kongresszusán egy nagyszabású vizsgálat alapján amerikai kutatók, akiknek eredményeit a New England Journal of Medicine online kiadása is közzé tette.


Élő televíziós adásban kapott szívrohamot egy orvos Törökországban

Szívrohamot kapott több millió televíziónéző szeme láttára, élő adásban egy orvos kedden Törökországban, ráadásul épp egy egészségügyi műsorban.


Ötvenhat rövidital után szívinfarktusban halt meg egy francia férfi

Kómába esett és szívinfarktusban meghalt egy férfi Franciaországban, miután rövid idő alatt 56 röviditalt ivott meg egy bárban.


Életmentő-drónt mutattak be

Defibrillátorral felszerelt sürgősségi drón - pilóta nélküli repülőgép - prototípusát mutatták be Hollandiában.


Először hajtottak végre szívműtétet az Ajándékozz életet! program keretében Szegeden

Először hajtottak végre szívműtétet a Gift of Life – Ajándékozz életet! program keretében Szegeden. Az erdélyi Nagykadácsról származó Ilyés Attila egy héttel a beavatkozás után jól van, hamarosan hazatérhet.


Viagrával gyógyíthatják hamarosan a szívbetegeket

Viagrával gyógyíthatják hamarosan a szívbetegeket, mert egy friss olasz kutatás szerint javítja az erek működését.


Oktatásokat tartanak országszerte a nemzetközi újraélesztési napon

Ma országszerte több helyen segítenek önkéntesek minden érdeklődőnek, hogy elsajátítsák az újraélesztés alapfokú lépéseit A kezed életet menthet nemzetközi újraélesztési napon.


Üzembe helyezték az első közterületi defibrillátort Budapesten

Üzembe helyezték az első, mindenki számára elérhető, közterületen lévő defibrillátort hétfőn Budapesten - közölte a Magyar Vöröskereszt az MTI-vel.


Hasi aorta aneurizma (körülírt értágulat)

A hasi aorta, mely a test hasi szakaszán vonul végig, aneurizmája többször mutat családi előfordulást. Ezek az aneurizmák leggyakrabban magas vérnyomásban alakulnak ki, 7 cm-nél is nagyobbak, és könnyen elszakadhatnak (az aorta normális átmérője 2,5 cm).


Szívinfarktus és öröklődés: egyedülálló kutatás ikrek körében

A környezeti tényezők (életmód, dohányzás, rizikófaktorok) mellett a genetikának is szerepe lehet a koszorúér-betegségek és így a szívinfarktus kialakulásában, ezért akinek családjában előfordult szívroham, már gyermekkorban el kell kezdenie a megelőzést.


| | | | | | 16 | | | |