ÚJ

Hét év alatt hétezer szívműtétet végzett egy kínai gyermekkardiológus

Hét év alatt több mint hétezer olyan gyereket operált meg egy kínai orvos, aki szívbetegséggel jött világra - számolt be a nem mindennapi teljesítményről a kínai média.


Szkleroderma

A szkleroderma (szisztémás szklerózis) idült betegség, melynek során degeneratív elváltozások alakulnak ki a bőrben, ízületekben, belső szervekben és az erekben. A betegség eredete ismeretlen.


Mit ne együnk pitvarfibrilláció esetén?

Akiknek pitvarfibrillációjuk (AF) van, fontos, hogy kerüljék a pulzusszámot és a vérnyomást emelő ételeket.


Először ültették be a legkisebbnek tartott pacemakert Nagy-Britanniában

Először ültették betegbe a világ legkisebbnek tartott pacemakerét Nagy-Britanniában, a Southamptoni Általános Kórházban.


A "paradicsomtabletta" javíthatja a vérerek működését

Napi egy "paradicsomtabletta" javíthatja a vérerek működését, így talán hatásos lehet a szív- és érrendszeri betegségek ellen - állapította meg egy kis létszámú brit kutatás.


Néhány kockázati tényező csökkentése rengeteg életet mentene meg

A Lancetben megjelent cikk szerint, ha mindössze hat kockázati tényezőt sikerülne egy világszerte elfogadott szintre csökkenteni (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és sófogyasztás, magas vérnyomás, magas vércukor szint, valamint az elhízás), azzal az elkövetkező 15 év alatt több mint 37 millió korai halálesetet lehetne megakadályozni.


Magyarországon 3 millió embert érint a magasvérnyomás-betegség

A magasvérnyomás-betegség Magyarországon több mint 3 millió embert érint, és bár időskorban a leggyakoribb, a megelőzést érdemes már fiatal korban elkezdeni - hívja fel a figyelmet a Magyar Hypertónia Társaság a hipertónia világnap alkalmából.


A jegesmedve génjei alkalmazkodtak a zsíros étrendhez, ezért nem szívbeteg

A jegesmedve génjei alkalmazkodtak a zsíros étrendhez, ezért nem szívbeteg: semmi baja a magas koleszterinszinttel, pedig tápláléka legnagyobb része, testének akár 50 százaléka is zsír - mutatta ki egy új amerikai kutatás.


Lemondott a BBC elnöke

Egészségi okok miatt lemondott a BBC elnöke, Chris Patten az azonnali hatályú döntés előzményeként komoly szívműtéten esett át. A kedd éjszaka közzétett nyilatkozatából kiderül, hogy április 27-én mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították, és másnap hajtották végre a sebészeti beavatkozást.


Eredményes a túlzott sófogyasztás ellen indított háború

A sófogyasztás visszafogása fontos szerepet játszik abban, hogy "zuhan" a szívbetegség miatti elhalálozások száma Nagy-Britanniában - állapították meg brit kutatók.


| | | | | | 16 | | | |

Web Design & Development Prowebshop