ÚJ

A centrális vérnyomás mérésére szolgáló új eszközt fejlesztenek kutatók

A centrális vérnyomás mérésére szolgáló új eszközt fejlesztenek ausztrál kutatók: a műszer segítségével pontosan meghatározható a magas vérnyomással küzdő páciensek számára szükséges megfelelő gyógyszermennyiség.


Idegsebészeti beavatkozással csökkentették a magas vérnyomást angol orvosok

A nyakban található egyes idegek "kiiktatásával" csökkenthető a vérnyomás, a beavatkozás új alternatívát jelenthet a gyógyszeres kezeléssel szemben - állítják a Bristoli Egyetem kutatói új tanulmányukban.


A repülőgépek éjszakai robaja magas vérnyomást okoz

A repülőgépek zaja szív- és érrendszeri zavarokhoz vezethet. A Mainzi Egyetemi Klinika kutatói kiderítették, hogyan betegít a lárma.


Magyarországon eddig egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtétet végeztek a győri kórházban

Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel olyan vérnyomáscsökkentő beavatkozást, amely a vese verőereit körülölelő szimpatikus idegrendszeri fonat rádiófrekvenciás roncsolásával megszünteti a vese mint az egyik legfőbb vérnyomás-szabályozó központ és az agy közötti kóros információáramlást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.


Egy csuklón viselt érzékelő pontosabban mérheti a vérnyomást

Új eszköz javíthatja a vérnyomásmérést: a csuklópánt egész nap méri a szívből kifelé áramló vér értékeit.


Először ültettek be vérnyomás-szabályozó pacemakert Magyarországon

Először ültettek be vérnyomás-szabályozó pacemakert Magyarországon, a műtétet a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján hajtották végre. A speciális eszköz segítségével gyógyszerek nélkül csökkenthető a magas vérnyomás.


A sok telefonhívás már nem emeli a vérnyomást

Egy telefonhívás megemeli valamelyest a vérnyomást, ám, akit sokszor keresnek, immunis lesz ellene - áll egy olasz tanulmányban.


Hypertonia társaság: az életmódváltás is csökkenti a magas vérnyomás veszélyeit

A Magyar Hypertonia Társaság az idén a magas vérnyomás hosszú távú veszélyeire kívánja felhívni a figyelmet, hangsúlyozva a megfelelő és rendszeres gyógyszeres kezelés mellett az életmódbeli szokások jelentőségét is - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. A társaság legfrissebb felmérései szerint érdemes a betegek életmódváltását ösztönözni és támogatni.


A napozás csökkenti a vérnyomást, de nem csak a meleg révén

A napozás csökkenti a vérnyomást, ám nem csak melegítő hatása, hanem ultraibolya sugárzása révén is, mit több, ez utóbbi tartósabban alacsonyabban tartja az értékeket.


Nevessünk gyakrabban!

Kutatások bizonyítják, hogy elegendő egy vidám filmet vagy kabaréjelenetet nézni, és a nevetéstől akár 20 perc alatt is mintegy 10 Hgmm-el csökken a szisztolés vérnyomás. Ha pedig gyakran nevetünk, bizonyos mutatóink szerint akár 8 évvel is fiatalabbak lehetünk tényleges életkorunknál.


| | 3 | | | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop