ÚJ

A vérnyomás szabályozásának új módszere

Brit tudósok a vérnyomás szabályozásának újszerű módszerével új gyógyszereket remélnek kifejleszteni a stroke és a szívinfarktus ellen.


Munkahelyi stressz: magas vérnyomás

A megerőltető munkát végző, illetve munkahelyi stressznek kitett emberek vérnyomása magasabb, mint a nyugodt körülmények között dolgozóknak, olvasható az amerikai munkaegészségügyi társaság szakfolyóiratában.


Az amerikaiak jobban ügyelnek a vérnyomásukra

Az amerikaiak, különösen a 60 évnél idősebbek valamivel jobban ellenőrzik a vérnyomásukat, mint a korábbi években, ez a kutatók szerint az erőteljes kampánynak tudható be.


A sófogyasztás és a vérnyomás kapcsolata

Köztudott, hogy a vérnyomás csökkentésének egyik bevált módja a sószegény diéta. Egy tízezer résztvevő bevonásával készült felmérés szerint a nátriumbevitel egyharmaddal való csökkentése átlagosan 5 ponttal csökkenti a szisztolés vérnyomás értékét, ami 9 százalékkal alacsonyabb kockázatot jelent a szívkoszorúér-megbetegedések és 14 százalékkal alacsonyabbat a stroke esetében.


A munkahelyi stressztől felmegy a vérnyomás

Kanadai kutatók kísérleteikkel bebizonyították, hogy a munkahelyi stressz, azaz a magas követelmények, szoros határidők és a főnökök csekély támogatása más ártalmakon kívül a magas vérnyomás kialakulásához is hozzájárul.


A csokoládé csökkenti a vérnyomást

A naponta egyharmad tábla csokoládét elfogyasztók a vérnyomása csökkent, és így a halálozás is, egy hollandiai vizsgálat szerint.


A vérnyomásra már fiatal korban oda kell figyelni

A zöldségfélék, gyümölcsök fogyasztása csökkenti a magas vérnyomás kockázatát, míg a húsfogyasztás növeli, írja egy amerikai tanulmány.


Magasvérnyomás-betegség: mérhető eredmény, bizonyított előnyök

Magyarországon a magasvérnyomás-betegség okolható közel minden nyolcadik halálesetért. A megfelelő célvérnyomás-érték elérésével akár a felére is csökkenthető a szövődmények és a halálozás esélye, ennek ellenére a már kezelt betegek nagy részénél nem érik el a megfelelő eredményt.


Keringési zavarok

Ha egészségünkről van szó, az egyik leggyakoribb téma az alacsony, illetve a magas vérnyomás. A velük járó legáltalánosabb panaszok: szédülés, hányinger, fejfájás, rossz közérzet, szívproblémák, látásromlás... A tünetek hátterében sokszor kóros vérnyomásértékek lappangnak, melyek szoros összefüggést mutatnak az érrendszer, illetve a szív állapotával, elváltozásaival...


A keserű csokoládé fogyasztása csökkentheti a vérnyomást

Amerikai és olasz kutatók egy kísérlet során megállapították, hogy a keserű csokoládéban található flavonoidok előnyösen hatnak az erekre, és nagy valószínűséggel csökkentik a vérnyomást.


| | | | | | | 8 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop