Tetoválás növeli a májgyulladás kockázatát

A járványos betegségek szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a tetoválás divattá válásával a hepatitisz C gyakorisága is ugrásszerűen megnőtt. A nemzetközi megfigyeléseken alapuló tudományos tanulmányt az International Journal of Infectious Diseases közölte.


A világ első hasnyálmirigyrák elleni vakcináján dolgoznak Dél-Koreában

A világ első hasnyálmirigyrák elleni vakcinája kidolgozása felé halad egy dél-koreai gyógyszergyár.


Kapcsolat a hepatitis és a cukorbetegség között?

Ausztrál kutatók meglepő összefüggésre derítettek fényt: amikor hepatitis C-s embereknél vizsgálták az inzulinrezisztenciát, azt tapasztalták, hogy az elsősorban az izmokban mutatható ki, a májsejtekben pedig alig-alig.


Foci VB 1954 - a "berni Hősök" vírusos májgyulladása

A német válogatott a magyar csapat elleni megsemmisítő 8:3-as vereség után a döntőben 3:2-re legyőzte az abszolút esélyes, világsztárokkal - Puskás, Hidegkúti, Kocsis, Bozsik - kiálló magyar válogatottat.


Májvédő hatású a kurkuma

A kedvelt fűszerkeverék, a curry egyik alkotója, a kurkuma késlelteti a májkárosodást, illetve a májzsugort - közölték osztrák kutatók szerdán.


Betegségeket terjeszthet az akupunktúra

Bakteriális fertőzéseket, hepatitisz B és C vírusokat, sőt esetleg HIV-fertőzést is átvihet a szennyezett akupunktúrás tű, a törlőruha vagy a melegpakolás - figyelmeztettek pénteken szakértők.


A hasnymirigyrák leginkább a középkorú férfiakat veszélyezteti

Patrick Swayze amerikai színész, a Dirty Dancing sztárja szeptember 14-én, 57 éves korában Los Angelesben meghalt - közölte sajtóügynöke. A hollywoodi sztár 20 hónapja hasnyálmirigyrákkal küzdött. Családja körében hunyt el.


Epekő közösség a várószobában

A leggyakoribb epebetegség az epekő, melyet az epehólyagban, az epevezetékekben és a máj epeútjaiban előforduló főleg koleszterinből álló kövek okoznak. Közép-Európában a lakosság közel 15%-a küzd ilyen egészségügyi problémával. Ideje volt tehát, hogy ez a fontos kórkép is saját közösséget kapjon.


A hepatitis B fertőzés kiújulásának megelőzése

Az FDA törzskönyvezte a HepaGam B nevű gyógyszert a hepatitis B-vel való újrafertőződés megelőzésére májtranszplantáción átesett betegeknél. A HepaGam B az első ilyen gyógyszer (immunglobulin), amelyet erre a célra jóváhagytak.


A szervezet kövei

Senki sem születik kövekkel a testében. A kövek valamilyen folyamat eredményeképpen alakulnak ki az epéi a vesében, a fogakon vagy akár a nyálban. Kialakulásuk okaira, valamint az okok és a tünetek megszüntetésével kapcsolatos kérdésekre a homeopata szemlélet útján indulva teljes körű választ kaphatunk…


10 | | | | | | | | | |