ÚJ

A nők és a hepatitisz-C

Egy ausztrál kutatók által végzett vizsgálat rámutatott arra, hogy a nők szervezete hatásosabban szabadul meg a hepatitis-C vírusfertőzéstől, mint a férfiaké.


Tajcsi közben halt meg Lou Reed rocklegenda

Özvegye szerint otthonában, a fákat bámulva és a gyógyító erejű kínai harcművészet, a tajcsi gyakorlatait végezve távozott az élők sorából Lou Reed, a rockzene vasárnap elhunyt úttörője.


Esetleges hepatitismegbetegedéseket vizsgálnak a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórházban

Hepatitis A vírus betegíthette meg a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ néhány egészségügyi dolgozóját, ezért haladéktalanul járványügyi vizsgálatot rendeltek el az intézményben - tudatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.


Két felnőtt életét mentettek meg egy donor májával cseh orvosok

Két felnőtt életét mentették meg egy donor májának szétválasztásával és átültetésével cseh orvosok - jelentette be pénteken a prágai székhelyű Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézet (IKEM) szóvivője.


Májsejteket fertőzhet meg az új denevérvírus német tudósok szerint

Májsejteket fertőzhet meg az új denevérvírus, a hepatitisz B védőoltása pedig hatástalan ellene - jelentették be a vírust felfedező bonni és giesseni tudósok hétfőn.


Száz embert oltottak be fertőző májgyulladás ellen Kocsordon és Ópályiban

Száz embert oltottak be fertőző májgyulladás (hepatitisz A) ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon és Ópályiban - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.


Inzulint előállító sejtszigeteket ültettek át hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő páciensben

Oszakai Egyetemi Klinika orvosai krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő páciens hasnyálmirigyét távolították el, majd elkülönítették belőle az inzulint előállító Langerhans-szigeteket, amelyeket visszaültettek a beteg szervezetébe - számoltak be az eredményről a kórház képviselői.


Baktérium is okozhatja a hasnyálmirigyrákot

Egyes baktériumfertőzésekben fedezte fel a rák legveszélyesebb fajtája, a hasnyálmirigy-daganat egyik okát egy amerikai kutatás.


Megelőzhető az alkohol májkárosító hatása

Dél-koreai tudósok felfedezték, hogyan előzhetik meg az alkohol májkárosító hatását - jelentette be az ország tudományos minisztere.


Filléres teszt egy tinitől a hasnyálmirigyrák korai észlelésére

Egy amerikai tinédzser, akinek nemrég még fogalma sem volt arról, hogy mi az a hasnyálmirigyrák, a szerv rákos sejtjeinek korai észlelését szolgáló filléres tesztet alkotott.


| | | | | 6 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop