Jövőre megkaphatják életmentő kezelésüket a súlyos májbetegségben szenvedők

A súlyos májbetegségben szenvedők számára jövőre olyan új terápiás lehetőség válik elérhetővé, amely több száz embernek életmentő kezelést jelent - közölte az egészségügyi államtitkár szerdán Budapesten.


Az egészségügyi államtitkárság is támogatná a májbetegek új, hatékony terápiáját

Az egészségügyi államtitkárság már dolgozik azon, hogy bekerüljön a támogatásba a májbetegek új, hatékony terápiája - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.


Petíciót adtak át a vírusos májbetegek szervezetei az egészségügyi államtitkárság képviselőinek

Átadta petícióját a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület az egészségügyi államtitkárság képviselőinek pénteken Budapesten, ahol demonstrációt tartottak azt sürgetve, a kormányzat támogassa a betegség új gyógyszereit.


Egy évtizeddel korábban jelentkezik a hasnyálmirigyrák a dohányzóknál és az italozóknál

A dohányosoknál és a nagyivóknál jóval fiatalabb korban, az átlaghoz képest egy évtizeddel korábban jelenhet meg a hasnyálmirigyrák - állapították meg amerikai kutatók.


Demonstrálni is hajlandóak a vírusos májbetegek a hatékony gyógyszerekért

Akárdemonstrálni is hajlandóak a magyarországi májbetegek, ha rövid időn belül nem történik érdemi előrelépés annak érdekében, hogy elérhetőek legyenek számukra az új, bizonyítottan hatékony gyógyszerek - mondta Hunyady Béla, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöke a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) szombati ülésén Budapesten.


Rejtett májkárosodást mutat ki a "villanyrendőrteszt"

A közlekedési lámpák zöld, sárga és piros színeivel kódolja a máj állapotát brit szakemberek új fejlesztése, egy teszt, amellyel vérmintából egyszerűen kimutatható, hogy mennyire veszélyeztetett az érintett páciens - adta hírül a BBC hírportálja.


Hepatitis világnap - Még vizsgálják az új gyógyszerek támogatásának feltételeit

Még vizsgálják az elmúlt időszakban megjelent, a hepatitis kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatásának szakmai és finanszírozási feltételeit - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI megkeresésére, miután két betegszervezet petíciót adott át a szaktárca vezetőinek.


Hepatitis világnap - Petíciót adott át két betegszervezet

Petíciót nyújtott át az egészségügyi ágazatvezetésnek két betegszervezet, a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület a hepatitis világnapja alkalmából pénteken Budapesten.


Nanorészecskékkel a hepatitisz C-vírus ellen

Olyan nanorészecskéket sikerült kifejleszteniük amerikai kutatóknak, amelyek 100 százalékos hatékonysággal semmisítették meg a hepatitisz C-vírusokat a laboratóriumi tesztekben.


Koreai múmia révén a hepatitisz B vírusának ősi genetikai kódját fejtették meg

Egy 16. századi koreai múmia vizsgálata révén fejtették meg a hepatitisz B vírus ősi változatának genetikai kódját izraeli és dél-koreai tudósok, akik kutatásaik eredményeit a Hepathology című folyóiratban tették közzé.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop