Génfelfedezés segítheti a hasnyálmirigyrák kezelését

Brit kutatók azonosítottak egy gént, amely lassítja a hasnyálmirigyrák szétterjedését, és ennek betudhatóan reményt adhat az agresszív tumor kezelésére, ha sikerül módot találni a gén "bekapcsolására".


Májkárosodás idősebb nőknél

Azok a menopauza korában lévő nők, akinél nem alkoholos zsírmájat állapítottak meg, fokozott májkárosodásnak vannak kitéve, ha étrendjükben kevés a kolin, jelentik a Johns Hopkins kutatói.


Több mint 200 hepatitisz C-fertőzött Dél-Kínában, még keresik az okot

Több mint 200 hepatitisz C vírussal fertőzöttet jelentettek a dél-kínai Kungtung (Guangdong) tartomány egyik járásából csütörtökön; a szakemberek orvosi szabálytalanságra, hanyagságra gyanakszanak - adta hírül a helyi média.


Hepatitisz C vírus miatt több amerikai hal meg, mint HIV-fertőzés miatt

Folyamatosan növekedett a hepatitisz C vírussal fertőzöttek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban, részben azért, mert sokan nem tudnak fertőzöttségükről - állapította meg egy hétfőn közzétett amerikai kormányzati jelentés.


Ígéretesek a hasnyálmirigyrák ellen kifejlesztett kísérleti szer eredményei

Cambridge-i kutatók úgy vélik, hogy új fegyvert találtak a hasnyálmirigyrák ellen, miután a kísérleti szer első klinikai próbái ígéretes eredményeket mutatnak - közölte a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


Hepatitisz C kockázatot hordoznak az amatőr tetoválások

Érdemes profi tetoválóhoz mennie annak, aki "varratni" tervez valamilyen ábrát vagy szöveget bőrére, mert az amatőr tetoválások a hepatitisz C vírussal való fertőződés kockázatát hordozzák - áll az amerikai járványügyi hatóság, a CDC friss jelentésében.


Kapcsolat lehet a feldolgozott húsok fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között

Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között - közölte a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


Májsejt-injekcióval kezeltek egy májbeteg csecsemőt Londonban

Forradalmi eljárással - májsejteknek az altestébe való befecskendezésével - gyógyítottak meg egy súlyos májbeteg csecsemőt brit orvosok.


Hepatitis B, C és HIV vírusok előfordulási gyakorisága meddő páciensek és petesejt-donorok körében

Az említett kórokozók szexuális úton terjednek, de fertőzhetnek nem megfelelő körültekintéssel végzett asszisztált reprodukciós kezelések, vagyis inszemináció, illetve lombik-kezelés során is, és átjuthatnak akár az anyáról magzatára is.


Működő májsejteket állítottak elő őssejtekből

Új módszert fejlesztettek ki brit tudósok, amellyel őssejtekből működő májsejteket állítottak elő, így a jövőben akár el is kerülhetik a költségesebb és kockázatosabb májátültetést.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop