Felismerni és kezelni is nehéz a hasnyálmirigyrákot

A hasnyálmirigyrákkal élő emberek számára a szerdán elhunyt, Apple-alapító Steve Jobs élete inspiráló volt - véli az e betegséggel élőket képviselő amerikai szervezet elnöke.


Meghalt Steve Jobs

Ötvenhat éves korában elhunyt Steve Jobs, az Apple hasnyálmirigy-rákkal küszködő, nemrég a vezérigazgatói posztról lemondott társalapítója. Jobs egy egyetemi beszédében azt mondta, hogy kreativitásának motiválója a halandóság tudata volt.


Egy lépéssel közelebb a hepatitisz C vírus elleni vakcinához

Francia kutatók kifejlesztettek a hepatitis C vírus ellen egy új vakcinát, amely az első hatékony módja lehet a potenciálisan krónikus májbetegséghez vagy rákhoz vezető fertőzés megelőzésének.


Csökkenthető a hepatitis C vírus terjedése

Magyarországon európai viszonylatban alacsony a hepatitis C elterjedtsége az intravénás kábítószer-fogyasztók körében, területi bontásban azonban nem egységes a kép, a fertőzöttek aránya Budapesten a legmagasabb. Az ártalomcsökkentő módszerek bizonyítottan csökkentik a vírusfertőzés terjedését – ismertette az általa gyűjtött adatokat az MTI-vel a Nemzeti Drog Fókuszpont közleményében.


Arany nanorészecskék segíthetik a májrák korai fölismerését

Világszerte évente félmillió embernél fedeznek fel májrákot és ezeknek a többsége fél éven belül halott. Arany nanorészecskéken alapuló technikával új lehetőség nyílik arra, hogy a rosszindulatú daganat diagnózisa már akkor kiderülhet, amikor még lehet rajta segíteni.


A pácolt húsok fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között nem találtak kapcsolatot

Nincs bizonyíték arra, hogy a pácolt és füstölt húsok, például a sonka, szalonna vagy kolbász fogyasztása emeli a hasnyálmirigyrák kockázatát - állapították meg követéses vizsgálatuk végén amerikai kutatók.


Új kezelési mód a hepatitisz C vírussal fertőzötteknek

Három szerből álló, új típusú koktélt próbáltak ki a hepatitisz C vírussal fertőzöttek kezelésére, az eredmények biztatóak - jelentették be amerikai kutatók.


A cukorbetegek körében gyakoribb a májbetegség miatti halálozás

- A diabéteszes emberek hetven százalékkal nagyobb kockázattal halnak meg májbetegségben - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja.


Új nyálteszt segíti a Hepatitis C szűrést

Új nyálteszt segíti a hepatitis C szűrést; az egyszerű és fájdalommentes szűrési módszert a Májbetegekért Alapítvány mutatta be csütörtökön Budapesten.


Fűszerrel a májkárosodás ellen

A távol-keleti fűszerkeverék, a curry egyik alapvető alkotóelemét, a kurkumát évek óta vizsgálják, föltételezett gyógyhatását kutatva, mert májkárosodást kivédő tulajdonságára vonatkozólag már voltak biztató eredmények. Kínai kutatók a fűszer új hatásmódjának lehetőségéről számoltak be az Endocrinology szaklap legújabb számában.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop