ÚJ

Száz embert oltottak be fertőző májgyulladás ellen Kocsordon és Ópályiban

Száz embert oltottak be fertőző májgyulladás (hepatitisz A) ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon és Ópályiban - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.


Ombudsman: biztosítani kell a májgyulladásos betegek vizsgálatát

Az ombudsman szerint a fertőző májgyulladás kezelésére vonatkozóan az állam úgy állított fel szakmai követelményeket, hogy a megvalósításhoz nem biztosított elegendő forrást. Ez sérti a jogbiztonság elvét, ezért Szabó Máté az emberi erőforrások miniszteréhez fordult - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel.


Jövőre megkaphatják életmentő kezelésüket a súlyos májbetegségben szenvedők

A súlyos májbetegségben szenvedők számára jövőre olyan új terápiás lehetőség válik elérhetővé, amely több száz embernek életmentő kezelést jelent - közölte az egészségügyi államtitkár szerdán Budapesten.


Az egészségügyi államtitkárság is támogatná a májbetegek új, hatékony terápiáját

Az egészségügyi államtitkárság már dolgozik azon, hogy bekerüljön a támogatásba a májbetegek új, hatékony terápiája - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.


Petíciót adtak át a vírusos májbetegek szervezetei az egészségügyi államtitkárság képviselőinek

Átadta petícióját a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület az egészségügyi államtitkárság képviselőinek pénteken Budapesten, ahol demonstrációt tartottak azt sürgetve, a kormányzat támogassa a betegség új gyógyszereit.


Demonstrálni is hajlandóak a vírusos májbetegek a hatékony gyógyszerekért

Akárdemonstrálni is hajlandóak a magyarországi májbetegek, ha rövid időn belül nem történik érdemi előrelépés annak érdekében, hogy elérhetőek legyenek számukra az új, bizonyítottan hatékony gyógyszerek - mondta Hunyady Béla, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöke a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) szombati ülésén Budapesten.


Hepatitis világnap - Még vizsgálják az új gyógyszerek támogatásának feltételeit

Még vizsgálják az elmúlt időszakban megjelent, a hepatitis kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatásának szakmai és finanszírozási feltételeit - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI megkeresésére, miután két betegszervezet petíciót adott át a szaktárca vezetőinek.


Hepatitis világnap - Petíciót adott át két betegszervezet

Petíciót nyújtott át az egészségügyi ágazatvezetésnek két betegszervezet, a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület a hepatitis világnapja alkalmából pénteken Budapesten.


Nanorészecskékkel a hepatitisz C-vírus ellen

Olyan nanorészecskéket sikerült kifejleszteniük amerikai kutatóknak, amelyek 100 százalékos hatékonysággal semmisítették meg a hepatitisz C-vírusokat a laboratóriumi tesztekben.


Több mint 200 hepatitisz C-fertőzött Dél-Kínában, még keresik az okot

Több mint 200 hepatitisz C vírussal fertőzöttet jelentettek a dél-kínai Kungtung (Guangdong) tartomány egyik járásából csütörtökön; a szakemberek orvosi szabálytalanságra, hanyagságra gyanakszanak - adta hírül a helyi média.


| 2 | | |

Web Design & Development Prowebshop