A tüdő immunsejtjei kijavítják a vírus által megtámadott szöveteket

A Pennsylvania-egyetem kutatói beszámolnak arról, hogy egy korábban ismeretlen immunsejt-csoport hangolja össze influenza fertőzés után a szervezet öngyógyító válaszát.


Célzott gyulladáscsökkentő jelenthet megoldást az idült gyulladásokra

Új típusú, célzottan a gyulladás helyén ható gyulladáscsökkentő gyógyszerhez vezethet kanadai tudósoknak az immunrendszert gátló mechanizmusáról szóló tanulmánya.


Máj és immunrendszer

A fertőzések ellen küzdő immunsejteket a máj bizonyos esetekben paradox módon lebontja - állapították ausztrál kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent tanulmányukban.


Mit tehetünk a penész ellen?

Nemrégiben végzett vizsgálatok szerint összefüggés van a penész és egyes allergiák, valamint az asztma között. Íme, néhány egyszerű lépés, amelyek segítenek megszabadulni a penésztől.


Tények és tévhitek a szezonális allergiával kapcsolatban

A szezonális allergiában szenvedők az utóbbi hetekben nehéz időket éltek át, és ismét előkerültek a szénanáthával kapcsolatos tévhitek. Mi az igazság?


Portalanítás okosan

Mai életmódunknak "köszönhetően" időnk 80-90%-át belterekben töltjük, itt pedig ki vagyunk téve a láthatatlanul keringő részecskék millióinak: pollenek, mikroorganizmusok, gombák, poratkák okozhatnak elsősorban légúti panaszokat.


Fruktóz érzékenység, avagy amikor a gyümölcs is lehet méreg!

A fruktóz érzékenységnek két fajtája van az egyik az örökletes fruktóz intolerancia a másik a sokkal gyakoribb fruktóz malabsorpció.


Lisztérzékenyek diétája

A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy coeliakia) egy genetikusan meghatározott betegség, melyben az arra hajlamos egyéneknél intolerancia alakul ki a glutén tartalmú ételekkel szemben. A szervezet a glutént idegen anyagként érzékeli. Ez általában emésztési problémák formájában jelentkezik. Emellett fogyás, kiszáradás, vérszegénység, gyengeség, csontelváltozások és vitaminhiány is kialakulhat.


Újraprogramozható a test, hogy fogadja el sajátjaként az átültetett szervet

Brit kutatók új módszert fedeztek fel az immunrendszer sejtjeinek újraprogramozására, hogy azok saját testük természetes részének tekintsék a beültetett szervet - idézte a megállapítást a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.


Keresztallergia

Keresztallergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet a különböző eredetű, de hasonló szerkezetű allergéneket azonosként ismeri fel. Ezek szintén ugyanolyan panaszokat okozhat, mint a már ismert fő allergén. A bizonyos növények pollenjére érzékeny szervezet számos élelmiszert is allergén anyagként kezelhet.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop