A szénanátha se tartson vissza a mozgástól!

Itt a pollenszezon, de nem kell a négy fal közt maradnia annak sem, aki szezonális allergiában vagy asztmában szenved.


Az ételallergia-teszt önmagában nem elegendő

Két vezető amerikai allergológus szerint az orvosoknak óvatosan kell kezelniük az allergiateszteket, és tartózkodniuk kell attól, hogy kizárólag ezek alapján állítsanak fel diagnózist.


Allergiás tüneteket okoz a karácsonyfa-szindróma

A lakásban felállított karácsonyfákon képződő penészgombák számtalan egészségügyi panaszt, köztük asztmás légzést, köhögést, álmatlanságot és légszomjat is okozhatnak - figyelmeztetnek amerikai kutatók.


Mit tehetünk a penész ellen?

Nemrégiben végzett vizsgálatok szerint összefüggés van a penész és egyes allergiák, valamint az asztma között. Íme, néhány egyszerű lépés, amelyek segítenek megszabadulni a penésztől.


Tények és tévhitek a szezonális allergiával kapcsolatban

A szezonális allergiában szenvedők az utóbbi hetekben nehéz időket éltek át, és ismét előkerültek a szénanáthával kapcsolatos tévhitek. Mi az igazság?


Portalanítás okosan

Mai életmódunknak "köszönhetően" időnk 80-90%-át belterekben töltjük, itt pedig ki vagyunk téve a láthatatlanul keringő részecskék millióinak: pollenek, mikroorganizmusok, gombák, poratkák okozhatnak elsősorban légúti panaszokat.


Fruktóz érzékenység, avagy amikor a gyümölcs is lehet méreg!

A fruktóz érzékenységnek két fajtája van az egyik az örökletes fruktóz intolerancia a másik a sokkal gyakoribb fruktóz malabsorpció.


Lisztérzékenyek diétája

A lisztérzékenység (gluténérzékenység vagy coeliakia) egy genetikusan meghatározott betegség, melyben az arra hajlamos egyéneknél intolerancia alakul ki a glutén tartalmú ételekkel szemben. A szervezet a glutént idegen anyagként érzékeli. Ez általában emésztési problémák formájában jelentkezik. Emellett fogyás, kiszáradás, vérszegénység, gyengeség, csontelváltozások és vitaminhiány is kialakulhat.


Keresztallergia

Keresztallergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet a különböző eredetű, de hasonló szerkezetű allergéneket azonosként ismeri fel. Ezek szintén ugyanolyan panaszokat okozhat, mint a már ismert fő allergén. A bizonyos növények pollenjére érzékeny szervezet számos élelmiszert is allergén anyagként kezelhet.


A tavaszi nagytakarítás veszélyei

Lehet, hogy afféle rítus a tavaszi nagytakarítás, de gondoljuk meg jól, mielőtt leporoljuk a hűtő tetejét, vagy kiporszívózunk a kanapé alatt.A házipor tele van szennyező anyagokkal.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop