Azonosították a lisztérzékenység több génjét

Brit tudósok azonosítottak hét géncsoportot, amelyek valószínűleg a cöliákia (lisztérzékenységre, glutén-allergiára) való hajlamot okozzák.


Szabadítsuk meg a házat az allergénektől

Lassan itt az ősz, hűvösebbek az éjszakák. Az allergiások azonban még nem lélegezhetnek fel. Szállong még a parlagfű pollenje, de a házba is számos allergiakeltő anyag költözhet be.


A laktózérzékenység: új irányelvek

Ha a gyermeke laktózérzékenységben szenved, valószínűleg nem ad neki sem tejet, sem tejterméket. Nem biztos, hogy ez a legjobb taktika, mondják amerikai szakemberek. Az amerikai gyermekorvosok társasága felhívja a szülőket, hogy ne adják fel a reményt, és kínálják meg a gyereket valamilyen tejtermékkel.


Tavaszi allergiák

Napjainkban a ma már népbetegségnek számító allergia egyre nagyobb problémát jelent. Az utóbbi 10 évben a betegek száma megkétszereződött. A felnőtt lakosság 20%-a szenved valamilyen allergiás betegségben, ekcémában, asztmában, táplálékallergiában, szénanáthában. Ezek közül a leggyakoribb allergiás betegség a szénanátha, ami a tavasz beköszöntével kezdi gyötörni az érintetteket...


A szénanátha tüneteit nem csak az allergének válthatják ki

Sok szénanáthás ember nem csak a szokásos allergénekre, például a fűfélék pollenjére reagál, hanem olyan, egyébként nem allergén anyagokra is, mint a hideg levegő, a dohányfüst vagy az éles fény, állítják amerikai kutatók.


Egyre gyakoribb a hajfesték-allergia

Egyre többször jelentkeznek allergiás reakciók a hajfestékekkel szemben, mivel mind többen, elsősorban fiatalok, festik a hajukat, hívják fel a figyelmet londoni bőrgyógyász kutatók.


Fogászati allergia

Budapest, 2007. január 8. (MTI) - Bár Magyarországon nem készült reprezentatív felmérés a fogászati allergia gyakoriságáról, ismeretes tény, hogy létezik. Kinél fordulhat elő, milyen panaszokat okoz, és hogyan orvosolhatók a tünetek? A kérdésekre Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa válaszolt.


Inni vagy nem inni? - Tej-, tejtermék-gondok…

A tej ősi tápláléka az emberiségnek; az anyatej világrajövetelünk után első táplálékunk, a kecske- és juhtej a hegyi népek számára nélkülözhetetlen élelmiszer. Nálunk a hetvenes években kampány indult a tehéntejfogyasztás fellendítése érdekében, de a szlogen, mely szerint: „A tej élet, erő, egészség”, mára - egyes hírek tükrében - érvényét vesztheti...


Gombák a lakásban - Nem csak allergiások figyelmébe!

Az allergiások egy részét sokszor a pollentámadás lezárulása után is kínozzák a kellemetlen tünetek, de hiába vizsgáltatják ki magukat, járnak orvostól orvosig, se magyarázatra, se megoldásra nem lelnek. A kilátástalannak tűnő helyzetben érdemes körbenéznünk az otthonunkban is, hátha éppen itt találunk rá a bűnösre! Az átvizsgálást semmiképpen se halogassuk, ha tüneteink a szabadban, friss levegőn elmúlnak, mert ekkor szinte biztos, hogy allergiánkat a penészgomba okozza!


A gyermekkori allergiákról

Aki valaha is szenvedett allergiás tünetektől, az jól tudja, hogy azokat felnőttként elég nehéz elviselni. Bár a gyermekek tűrőképessége - furcsa, de a gyakorló orvosok ezt látják - nagyobb a miénknél, az allergiás megbetegedések őket is érintik, így indokolt esetben ők is kezelésre, gondozásra szorulnak. Néhány fontos információ a gyermekkori allergiás eredetű betegségekről ezért jól jön a gyakorlott szülőknek…


| | | | | | | | 9 | |
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop