Allergénmentesítés otthon

A házad a várad – ha nem vagy rá allergiás. Egy közelmúltban készült felmérés szerint azonban az USA-ban minden második lakos érzékeny valamelyik allergénre, és az esetek jelentős részében valamelyik beltéri allergénről van szó: porról, penészről, állatszőrről. Mit tegyünk, hogy az otthonunk pihenőhely legyen, és ne a tüsszögések forrása? Nézzük át lépésről lépésre az egyes helyiségeket, és számoljuk fel az allergiát okozó anyagok forrásait.


Szabadítsuk meg a házat az allergénektől

Lassan itt az ősz, hűvösebbek az éjszakák. Az allergiások azonban még nem lélegezhetnek fel. Szállong még a parlagfű pollenje, de a házba is számos allergiakeltő anyag költözhet be.


Tavaszi allergiák

Napjainkban a ma már népbetegségnek számító allergia egyre nagyobb problémát jelent. Az utóbbi 10 évben a betegek száma megkétszereződött. A felnőtt lakosság 20%-a szenved valamilyen allergiás betegségben, ekcémában, asztmában, táplálékallergiában, szénanáthában. Ezek közül a leggyakoribb allergiás betegség a szénanátha, ami a tavasz beköszöntével kezdi gyötörni az érintetteket...


Egyre gyakoribb a hajfesték-allergia

Egyre többször jelentkeznek allergiás reakciók a hajfestékekkel szemben, mivel mind többen, elsősorban fiatalok, festik a hajukat, hívják fel a figyelmet londoni bőrgyógyász kutatók.


Fogászati allergia

Budapest, 2007. január 8. (MTI) - Bár Magyarországon nem készült reprezentatív felmérés a fogászati allergia gyakoriságáról, ismeretes tény, hogy létezik. Kinél fordulhat elő, milyen panaszokat okoz, és hogyan orvosolhatók a tünetek? A kérdésekre Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa válaszolt.


Gombák a lakásban - Nem csak allergiások figyelmébe!

Az allergiások egy részét sokszor a pollentámadás lezárulása után is kínozzák a kellemetlen tünetek, de hiába vizsgáltatják ki magukat, járnak orvostól orvosig, se magyarázatra, se megoldásra nem lelnek. A kilátástalannak tűnő helyzetben érdemes körbenéznünk az otthonunkban is, hátha éppen itt találunk rá a bűnösre! Az átvizsgálást semmiképpen se halogassuk, ha tüneteink a szabadban, friss levegőn elmúlnak, mert ekkor szinte biztos, hogy allergiánkat a penészgomba okozza!


Közeleg az allergiaszezon

Azaz már itt is van. A hosszú és csapadékos tél után, mely kedvezett a házipor atkák elszaporodásának, itt van a tavasz, és jönnek a sokak által rettegett virágporok: nyakunkon a pollenszezon.


Poratka allergia

Már javában tart az ősz, a pollenallergiások végre fellélegezhetnek… Ám az őszi hónapokban sem maradunk allergia nélkül. Ez az időszak ugyanis az egyik legerőteljesebb a poratka allergiások számára. Sokan téves következtetéseket vonnak le, amikor összekapcsolják az allergiás tüneteket megjelenését a lakásban található por mennyiségével, mert bármennyire is azt hisszük – a leggondozottabb lakás sem pormentes!


Macskabarátok figyelmébe!

Sokan szeretnének macskát tartani, ám nem tehetik, mert allergiásak az állat szőrére. Nemrégiben olyan fehérjét hoztak létre amerikai kutatók, amely megakadályozza a macskaszőr allergiát.


A rendetlenség fél egészség?

Egyes kutatók szerint jobban jár az, aki nem veti be az ágyát, mert a vetett ágyban jobban elszaporodnak az egyeseknél allergiát és asztmát okozó poratkák. A londoni Kingston-egyetem kutatóinak tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az atkák a vetetlen ágy meleg és száraz közegében elpusztulnak.


| 2 | |

Web Design & Development Prowebshop