Pollen naptár - mikor mitől tüsszög?

Nem a parlagfű az egyetlen növény, ami megkeseríti az allergiások életét. Az alábbi táblázatból kiolvasható, mikor melyik növény virágzik.


Pollen allergia - pollen naptár

Abban, hogy a nyár közepén mire érdemes odafigyelni, segít a pollennaptár. Látható hogy a pázsitfűfélék mellett a gyomnövények virágpora található meg leginkább a levegőben. Ezek között is a rokon fészkes virágzatú növények emelhetők ki. A fekete és fehér üröm mellett a legjelentősebb allergén a parlagfű.


Az allergiás nátha

Nem fertőzéses eredetű, idült orrnyálkahártya gyulladás, mely a szervezet felesleges, túlzott védekező képességéből adódik.


Allergénmentesítés otthon

A házad a várad – ha nem vagy rá allergiás. Egy közelmúltban készült felmérés szerint azonban az USA-ban minden második lakos érzékeny valamelyik allergénre, és az esetek jelentős részében valamelyik beltéri allergénről van szó: porról, penészről, állatszőrről. Mit tegyünk, hogy az otthonunk pihenőhely legyen, és ne a tüsszögések forrása? Nézzük át lépésről lépésre az egyes helyiségeket, és számoljuk fel az allergiát okozó anyagok forrásait.


A szénanátha tüneteit nem csak az allergének válthatják ki

Sok szénanáthás ember nem csak a szokásos allergénekre, például a fűfélék pollenjére reagál, hanem olyan, egyébként nem allergén anyagokra is, mint a hideg levegő, a dohányfüst vagy az éles fény, állítják amerikai kutatók.


A gyermekkori allergiákról

Aki valaha is szenvedett allergiás tünetektől, az jól tudja, hogy azokat felnőttként elég nehéz elviselni. Bár a gyermekek tűrőképessége - furcsa, de a gyakorló orvosok ezt látják - nagyobb a miénknél, az allergiás megbetegedések őket is érintik, így indokolt esetben ők is kezelésre, gondozásra szorulnak. Néhány fontos információ a gyermekkori allergiás eredetű betegségekről ezért jól jön a gyakorlott szülőknek…


Szénanátha ellen széndioxid spray

Amerikai kutatók szerint az orrba befújt széndioxid jelentősen csökkenti a szénanátha tüneteit, akár 24 órán át is. A széndioxidot az orrba úgy kell befújni, hogy az egyik orrlyukon be, a másikon ki, az orrüregen keresztül. Az eljárás már 10 perc után érezteti hatását, ami 24 órán át megmarad.


A rendetlenség fél egészség?

Egyes kutatók szerint jobban jár az, aki nem veti be az ágyát, mert a vetett ágyban jobban elszaporodnak az egyeseknél allergiát és asztmát okozó poratkák. A londoni Kingston-egyetem kutatóinak tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy az atkák a vetetlen ágy meleg és száraz közegében elpusztulnak.


Szénanátha és perenniális rhinitis

A szénanátha (szezonális allergiás rhinitis) a pollenek és penészspórák belégzésekor keletkező allergia.


Tavaszi könnyek
- Allergiák kezelési lehetőségei

Végre itt van a várva várt tavasz! Szépen süt a nap, virágok, fák zsenge illata lengi be a friss tavaszi levegőt. Ilyenkor legtöbben úgy érzik, szinte újjászületnek az éledő természettel. Mások viszont kora tavasszal vannak a legrosszabbul: hetekig-hónapokig tüsszögnek, köhögnek, kapar a torkuk, éjjel viszont az orrdugulás miatt nem tudnak pihenni, s ettől másnap még levertebbek... Mivel pedig minden évben gyarapszik az érintettek száma, a friss allergiásoknak foglaljuk össze a jó hírt: van nem gyógyszeres kezelés is!


| 2 | | |

Web Design & Development Prowebshop