Allergiás nátha (2)

Az allergiás megbetegedések előfordulása az utóbbi időben megszaporodott. Ennek oka pontosan nem ismert. Az allergiás hajlam örökölhető, de az allergia megjelenését a környezeti tényezők elősegítik. A környezetszennyezés, különösen a légszennyezés fontos kiváltó faktor lehet.


Allergiás nátha (1)

A rhinitis (nátha) az orr és melléküregek nyálkahártyájának gyulladásos reakciója, amelyet orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés és viszketés jellemez. Előfordulása tömeges, tünetei kínzóak, következtében romlik az életminőség.


Az őszi-téli légúti allergia (II.)

1870 óta ismert, hogy bizonyos gombaspórák belégzése légzőszervi allergiás tüneteket idézhet elő.


Az őszi-téli légúti allergia(I.)

Az őszi pollenszezon a hideg idő beköszöntével a parlagfű- és más gyompollen-érzékenyek számára véget ért, így fellélegezhetnek, szippanthatnak a csípős hideg levegőből könnyezés, tüsszögés vagy köhögés nélkül.


Ősszel az allergiáról

A gyomnövények, így a parlagfű pollen-mikrokörnyezetben való csökkentésére is van lehetőség, ezáltal a légúti allergiás panaszokat enyhíteni tudjuk. Ha tartósan és nagy számban mérsékelni lehetne a virágportartalmat a levegőben - mondjuk egy kiadós eső után tapasztalhatunk hasonló megkönnyebbülést -, gyakorlatilag szinte megszüntethető lenne a tüsszögés, orrfolyás.


Nyáron az allergiáról (IV.)

Természetesen a gyomnövények által kiváltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése nem különbözik egyéb allergén által okozott allergiától, a kezelés módjával és idejével kapcsolatban viszont érdemes tisztázni pár dolgot. Szerencsére az utóbbi években egyre korszerűbb és hatásosabb gyógyszerek kerültek forgalomba, így a tüneteket sikeresebben lehet befolyásolni.


Nyáron a pollenallergiáról (III.)

Az allergiát okozó pollen "bűnösségére" a kórelőzmény alapján gondolhatunk. Eleinte azonban nehéz diagnosztizálni az allergiát. Először is azt kell tisztázni, vajon a panaszok megfelelhetnek-e az allergia tüneteinek. Utána következik annak tisztázása, vajon melyik allergén, jelen esetben gyomnövény virágpora válthatta ki az allergiás reakciót.


A gyomnövények, parlagfű okozta allergiáról

Mint ismeretes, a szénanáthás, allergiás kötőhártya-gyulladásban és hörgőasztmában szenvedő betegek száma évről évre nő.


Nyáron az allergiáról (I.)

Az asztma gyógyítására jelenleg rendelkezésre álló gyógyszerek sokkal jobb életminőséget biztosíthatnak, mint korábban, de a gyógyszerek helyes használata ehhez nélkülözhetetlen. Ezért fontos, hogy a beteg tudja, melyik gyógyszer mire való.


Asztma, kiváltó ok, tünetek

Mi válthat ki asztmás rohamot? Az asztmásoknál a hörgő falát borító nyálkahártya idült, gyulladásos elváltozást mutat. A gyulladás következtében a sejtek egy része elpusztul, a hörgők nyálkahártyája károsodik, emiatt tapasztalható a túlérzékenység.


| | | 4 |

Web Design & Development Prowebshop