Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Trumpék változatlanul kitartanak állításuk mellett

"Több jelentős bizonyíték" van arra, hogy az új koronavírus egy vuhani laboratóriumból ered - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap az ABC televízió szokásos heti politikai vitaműsorának adott interjújában.


Csehországban május 17-én megszúnik a szükségállapot

Nem fogja kérni a parlamenttől a csehországi szükségállapot újabb meghosszabbítását a cseh kormány - jelentette ki Andrej Babis miniszterelnök vasárnap este a Nova kereskedelmi televíziónak adott interjújában.


Koronavírus-tesztek

A nagyobb része használhatatlan a SARS-CoV-2 vírus kimutatására készített teszteknek, amelyekből már közel 300 van a világon. Szakemberek beszámolói alapján Magyarországon is van olyan importált teszt, amelynek a jósló értéke nem éri el a 20%-ot.


A kutyák és macskák is megfertőződhetnek az új koronavírussal

A Centers for Disease Controll figyelmezteti a kutyásokat és macskásokat, hogy ne nagyon engedjék kedvenceiket barátkozni.


Honnan ered a SARS-CoV-2?

Továbbra sincs meggyőző válasz arra, hogy honnan ered a tömeges megbetegedéseket okozó SARS-CoV-2 koronavírus.


A tocilizumab alkalmas a citokin vihar ellen is

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Roche gyógyszergyár megkezdte a tocilizumab nevú gyógyszer klinikai III. fázis vizsgálatát a COVID-19 gyógyítására. Most a vizsgálat első eredményeit közölték, még szaklapban történő publikáció előtt.


Országos tesztelés lesz ...

Reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd május 1-től Magyarországon a négy hazai orvosegyetem.


New Yorkban meghosszabbítják a kijárási korlátozást

New York államban meghosszabbítják a kijárási korlátozást, több amerikai szövetségi államban ugyanakkor megkezdték a mindennapi élet újraindítását hétfőn.


Japánban jóváhagyják a remdesivirt

A japán kormányfő hétfőn bejelentette, hogy várhatóan hamarosan jóváhagyják a remdesivir vírus elleni gyógyszert a Covid-19 ellen.


Álhírek, nyomozás

Álhírekkel kapcsolatos három nyomozást fejeztek be, mindhárom nyomozást vádemelési javaslattal zárták le - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop