Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Koronavírus körkép 2020-02-29

Magyarországon csak pánik van, az észak-olaszországi vesztegzár térségében megbetegedtek az orvosok is, Összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli kórházak, a megbetegedett orvosok helyettesítését és a továbbra is hiányzó szájmaszkok mielőbbi biztosítását sürgette.


Mennyire fontos a kézmosás?

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. Ennek megakadályozására a legjobb a kézmosás, ez az egyszerű dolog, amiről mégis sok mindent nem tudunk, és nem is gyakoroljuk kellően.


Több a kórokozó az okostelefonokon és a táblagépeken, mint a vécéülőkén

Több a súlyos fertőzést okozó baktérium az okostelefonokon, a táblagépeken és a számítógépek billentyűzetén, mint az irodai vécék ülőkéjén - derült ki egy brit fogyasztóvédelmi kutatásból.


Koronavírus körkép 02-28

"Döntő ponthoz" érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség a világ országai részéről - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója csütörtökön.


Koronavírus: szerdai sajtótájékoztató

Jelenleg Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tud a kormány - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, az operatív törzs a koronavírus új intézkedéseket jelentett be.


Terjed a vírus és a pánik világszerte

Olaszország mellett Németországban is terjed az új koronavírus, amely újabb európai országokban és Latin-Amerikában elsőként Brazíliában is megjelent. Magyarországon koronavírusos megbetegedésről nem tud a kormány. Több ország vezetői óvtak a pániktól.


A biztosítók nem fizetnek

A koronavírus okozta aggodalmak miatt lemondott, de már befizetett utakra útlemondási biztosítás megléte esetén sem fizetnek kártérítést a biztosítók.


A vírus valószínűleg már Magyarországon van

A koronavírus valószínűleg már Magyarországon van; továbbra is indokolt az óvatosság, miközben el kell kerülni a pánikot.


Világszerte terjed a járvány

Bruce Aylward, aki Kínából tért vissza, a WHO kínai misszióvezetője, azt mondta, hogy a világ "egész egyszerűen nem készült fel", hogy szembeszálljon az új koronavírussal.


Koronavírus helyzet 2020-02-25-én

Nő a fertőzöttek száma, újabb országokból jelentettek megbetegedéseket


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop