Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Az EU 300 millió adag oltóanyagot fog vásárolni a Pfizertől és a BioNTechtől

Az Európai Unió 300 millió adag oltóanyagot fog vásárolni a Pfizertől és a Biontechtől - jelentette be az Európai Bizottság elnöke hétfőn, miután a két cég közölte: kilencven százalékban hatásos lehet az általuk kifejlesztett kísérleti oltóanyag az új típusú koronavírus ellen.


Lockdown

A maszkviselés önmagában már nem lassít eléggé, ezért a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket kell bevezetni.


A Pfizer szerint vakcinájuk több mint 90 %-ban hatásos

A gyógyszergyártó cég hétfőn jelentette be, hogy koronavírus vakcinájuk vizsgálati adatainak korai elemzése azt mutatja, hogy a vakcina nagyon hatékony a Covid- 19 megelőzésében. Ez biztató a világ számára, mely aggódva vár bármilyen pozitív hírt a pandémiáról, amely több mint 1.2 millió ember halálát okozta eddig.


Magyarországi járványhelyzet- 2020-11-07

Meghalt 107 beteg, és újabb 5318 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 104 943-ra-re nőtt a fertőzöttek száma. A halottak száma 2357-re emelkedett, 24 847-en már meggyógyultak.


Életveszélyesek a vírustagadók

Emberéletekkel játszanak a vírustagadók, akiknek a veszélyt lekicsinylő véleménye a közösségi médiában és internetes portálokon terjed - mondta Szűts Zoltán médiakutató


Lehet behozni más vakcinát is

Lehetővé teszik a tagállamok számára, hogy vészhelyzetben, ideiglenesen engedély nélküli termékeket forgalmazzanak - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője. Az uniós engedély nélküli oltóanyag forgalomba hozataláért az azt alkalmazó tagállam viseli a felelősséget.


Leölik a nerceket Dániában

Legalább 214 embernél mutatták ki a mutálódott koronavírust, amelyet először júniusban tűnt fel a szőrméjük miatt tenyésztett nyércek populációjában.


No comment

Új fertőzések és halálozás 2020-11-03


A második hullám nem a végső

A koronavírus-járvány Európát jelenleg sújtó második hulláma nem a végső, és a tél végéig, valamint a jövő tavasz folyamán egymást követő, több hullámra kell számítani - jelezte hétfőn a francia kormány mellett működő tudományos tanács.


Gulyás: a jelenlegi intézkedések nem elegendőek

Kétnapos kormányülést tartanak a héten, ahol újabb járványügyi szigorításokról döntenek - mondta el Gulyás Gergely az Inforádiónak.


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop