Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

Legionárius-betegség

Nagy riadalmat okozott, amikor az USA-ban 1976-ban háborús veteránok találkozóján egy addig ismeretlen légúti betegség lépett fel, mely gyorsan terjedt és nagy halálozással járt. A megbetegedettekről mint volt légiósokról kapta a legionárius-betegség a nevét.


Megfékezték a járvány terjedését a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik észak-nyugati tartományában

Megfékezték az ebolajárvány terjedését a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik északnyugati tartományában, jelenleg a kolera szedi áldozatait az ország középső részén - közölte a közép-afrikai ország egészségügyi minisztériuma szerdán.


WHO: nagyrészt sikerült megfékezni a betegség terjedését a Kongói DK-ban

Nagyrészt sikerült megfékezni az ebola terjedését a Kongói Demokratikus Köztársaságban - jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Bikoro településén, ahol az első megbetegedéseket jelentették, több mint egy hónapja nem jegyeztek fel ebolás esetet.


Emberre is veszélyes nyugat-nílusi láz vírusával fertőzött szúnyogok jelentek meg Csehországban

Az emberekre is veszélyes nyugat-nílusi láz vírusával fertőzött szúnyogokat azonosítottak Csehországban - írta kedden a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.


Negyvenöt év után újabb ország lett maláriamentes az amerikai kontinensen

Negyvenöt év után újabb országot nyilvánítottak maláriamentessé az amerikai kontinensen. A Paraguayra vonatkozó bejelentést hétfőn tette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy Costa Rica-i fórumon, San Joséban.


Indiai kormány: sikerült megfékezni a Nipah-vírus terjedését

Sikerült lokalizálni a Nipah-vírus terjedését India Kerala államában, a ragály csupán helyi szinten okozott megbetegedéseket, tömeges terjedésétől nem kell tartani - adta hírül pénteken az indiai egészségügyi minisztérium.


Megkezdték az óvintézkedéseket a Kongói DK-val szomszédos országok

Megkezdték az óvintézkedéseket a Kongói Demokratikus Köztársasággal szomszédos országok az ebola átterjedésének megfékezésére - közölte szerdán Matshidiso Moeti, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai igazgatója a szervezet éves genfi találkozóján.


Halálos vírus szedi áldozatait Dél-Indiában

Már tíz ember halálát okozta Dél-Indiában a Nipah-vírus, két fertőzött válságos állapotban van, és további csaknem száz embert karanténba helyeztek - jelentették be kedden a helyi egészségügyi hatóságok.


Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati részében

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány hétfőn a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati tartományi központjában, hogy útját állják a járványnak, amely már a vidéki településekről a milliós városok felé közeledik.


A WHO "nagyon magasra" emelte az egészségügyi kockázat szintjét Kongóban

A korábbi "magas" szintről "nagyon magasra" emelte országosan a közegészségügyi kockázat szintjét a Kongói Demokratikus Köztársaságban pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely előző nap válságtanácskozást tartott az ebola terjedése miatt.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop