Vírusfertőzések

A náthát ugyan nem lehet gyógyítani, de gyógynövényekkel enyhíthetjük vagy megelőzhetjük a tüneteket.

Gombafertőzések

A meglehetősen gyakori fertőzést egy élesztőgomba, a Candida albicans okozza.

AIDS/HIV

Egy antitest hatására hónapokon át védetté váltak makákók a HIV egyik változatával szemben.

ÚJ

Indiai kormány: sikerült megfékezni a Nipah-vírus terjedését

Sikerült lokalizálni a Nipah-vírus terjedését India Kerala államában, a ragály csupán helyi szinten okozott megbetegedéseket, tömeges terjedésétől nem kell tartani - adta hírül pénteken az indiai egészségügyi minisztérium.


Megkezdték az óvintézkedéseket a Kongói DK-val szomszédos országok

Megkezdték az óvintézkedéseket a Kongói Demokratikus Köztársasággal szomszédos országok az ebola átterjedésének megfékezésére - közölte szerdán Matshidiso Moeti, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai igazgatója a szervezet éves genfi találkozóján.


Halálos vírus szedi áldozatait Dél-Indiában

Már tíz ember halálát okozta Dél-Indiában a Nipah-vírus, két fertőzött válságos állapotban van, és további csaknem száz embert karanténba helyeztek - jelentették be kedden a helyi egészségügyi hatóságok.


Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati részében

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány hétfőn a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati tartományi központjában, hogy útját állják a járványnak, amely már a vidéki településekről a milliós városok felé közeledik.


A WHO "nagyon magasra" emelte az egészségügyi kockázat szintjét Kongóban

A korábbi "magas" szintről "nagyon magasra" emelte országosan a közegészségügyi kockázat szintjét a Kongói Demokratikus Köztársaságban pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely előző nap válságtanácskozást tartott az ebola terjedése miatt.


Ebola - Válságtanácskozást tart a WHO

Vészhelyzeti bizottságot hívott össze péntekre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Kongói Demokratikus Köztársaságban elharapódzni látszó ebola nemzetközi kockázatainak megvitatására - jelentette be csütörtökön Genfben Chistian Lindmeier, a szervezet szóvivője.


Gyorstesztet fejlesztettek ki az ebolavírus kimutatására

Egy ausztrál kutató új gyorstesztet fejlesztett ki az ebolavírus kimutatására, amely segíthet feltartóztatni a Kongói Demokratikus Köztársaságban a közelmúltban újonnan megjelent betegséget.


Új szakaszába lép az ebolajárvány egy nagyvárosi megbetegedéssel

A Kongói Demokratikus Köztársaság egészségügyi minisztere szerint újabb szakaszába lépett az ország északnyugati részén áprilisban kezdődött ebolajárvány, miután a kórokozó vírust Mbandaka tartományi székhelyen is azonosították, egy ottani betegnél.


Négyezer adag ebola elleni oltóanyag érkezett a Kongói DK-ba

Megérkezett szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által küldött négyezer adag ebola elleni, kísérleti oltóanyag a Kongói Demokratikus Köztársaságba, ahol a hivatalos adatok szerint hatan vesztették életüket a vérzéses lázzal járó súlyos betegségben bő egy hét alatt.


Gyógyszer nátha ellen?

A gyógyszer blokkolja a szervezetben az NMT nevű fehérjét. A náthavírusok mindegyikének erre az emberi fehérjére van szüksége a szaporodáshoz. A londoni Imperial College kutatói laboratóriumi körülmények között, emberi tüdősejteken elért eredményeit a Nature Chemistry című folyóiratban publikálták.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop