HIV-vírus elleni terápiás oltóanyagot tesztelnek egy spanyol klinikán

A szerzett immunhiányos betegség (AIDS) kórokozója, a HIV-vírus elleni terápiás oltóanyag tesztelése kezdődik Spanyolországban. Ha hatásosnak bizonyul az új vakcina, gyógyítani lehet vele a HIV-fertőzötteket - jelentette be sajtótájékoztatóján a barcelonai klinika.


Bocsánatot kért a HIV-megelőzés költségeit sokalló román kulturális miniszter

Bocsánatkérésre kényszerült a román kulturális miniszter hétfőn, miután egy vidéki fórumon indokolatlanul soknak nevezte azt az összeget, amit Románia a HIV-fertőzés megelőzésére fordít.


AIDS-világnap - A megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák a civilek

A megelőzés és a szűrővizsgálatok szükségességére hívták fel a figyelmet civil szervezetek képviselői az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapja alkalmából tartott pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.


AIDS-világnap - A megelőzés jegyében rendeznek programokat

Előadásokat és egész napos műhelyfoglalkozásokat szerveznek november 29-én, valamint jótékonysági gálaestet december 1-jén a HIV-fertőzéssel és AIDS-betegséggel szembeni védekezés és megelőzés elősegítésére, valamint a betegséggel kapcsolatos tabuk ledöntésére a Ferencvárosi Művelődési Központban.


Tíz év alatt harmadával csökkent az új HIV-fertőzések száma

Tíz év alatt harmadával csökkent az új HIV-fertőzések száma, a modern antiretrovirális kezeléseknek köszönhetően pedig egyre kevesebb ember halálát okozza a szerzett immunhiányos betegség - derült ki az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapja alkalmából frissen közzétett ENSZ-jelentésből.


Új vakcina nyújthat részleges védettséget a HIV-vírus ellen majmoknál

Részleges védettséget nyújthat egy új, kísérleti, általános vakcina majmoknál a HIV-vírus egy különösen veszélyes változata ellen - derült ki amerikai kutatók tanulmányából. Az oltóanyag reményt ad egy hatékony emberi védőoltás kifejlesztésére.


Negatívak a tesztjei egy HIV-fertőzötten született kislánynak

Negatívak a tesztjei egy HIV-fertőzötten született amerikai kislánynak, és orvosai szerint ez arra is utalhat, talán gyógyítható az AIDS.


Hillary Clintont kitüntették az AIDS-elleni küzdelemben végzett munkájáért

Kitüntették Hillary Rodham Clintont az AIDS-elleni küzdelemben végzett munkájáért. A politikus az Elton John AIDS Alapítvány első ízben odaítélt, Founder's Award elnevezésű díját vehette át kedden este New Yorkban.


Strasbourgi bíróság: nem lehet valakit csak azért kirúgni, mert HIV-pozitív

Nem lehet valakit csak azért elbocsátani az állásából, mert HIV-pozitív, ez sérti az érintett emberi jogait - mondta ki csütörtöki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bíróság Strasbourgban.


Jelentős a haladás az AIDS ellen - áll az ENSZ jelentésében

Nagyon jelentősnek értékelte a haladást az AIDS-betegség elleni küzdelemben az Egyesült Nemzetek Szervezete hétfőn közzétett jelentésében.


10 | | | | | | | | | |